ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица ускоро ће постати богатија за још један наслов који ће се наћи у оквиру добро познате едиције Један писац – једна књига. Ријеч је о збирци пјесама аутора Милета Лисице, који је ових дана боравио у тонском студију Библиотеке.

Миле Лисица рођен је 1986. у Кључу. Дјетињство је провео у селу Медна, поред Мркоњић Града. У Бањалуку се доселио 1995. гдје је тренутно апсолвент на Пољопривредном факултету. Поезију пише од основне школе и до сада је објавио двије збирке пјесама – „Два метра тишине“ и „Кад те буду вриштале руке“.  За прву збирку добио је награду „Чучкова књига“.

Основни мотив Лисичине поезије је љубав која у себи носи извјесну снагу и младалачки занос. Упркос томе, према ријечима рецезента Горана Дакића Лисица није пјесник споменарских стихова јер … не жели да се утопи у плими баналности, па стога бјежи у хумор, цинизам, иронију, вјешто распоређујући те ‘хемијске састојке’ у слагању чврстог молекула пјесме.

„Остала си далеко“, „Оно кад пожелиш изгубљено“, „Даљине“, „Трајање“, „Растанак“ „Ако се не сретнемо више“ само су неке од пјесама које ће корисници Библиотеке, али и сви љубитељи поезије моћи да послушају у овом наслову наше Библиотеке.