JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica uskoro će postati bogatija za još jedan naslov koji će se naći u okviru dobro poznate edicije Jedan pisac – jedna knjiga. Riječ je o zbirci pjesama autora Mileta Lisice, koji je ovih dana boravio u tonskom studiju Biblioteke.

Mile Lisica rođen je 1986. u Ključu. Djetinjstvo je proveo u selu Medna, pored Mrkonjić Grada. U Banjaluku se doselio 1995. gdje je trenutno apsolvent na Poljoprivrednom fakultetu. Poeziju piše od osnovne škole i do sada je objavio dvije zbirke pjesama – „Dva metra tišine“ i „Kad te budu vrištale ruke“.  Za prvu zbirku dobio je nagradu „Čučkova knjiga“.

Osnovni motiv Lisičine poezije je ljubav koja u sebi nosi izvjesnu snagu i mladalački zanos. Uprkos tome, prema riječima recezenta Gorana Dakića Lisica nije pjesnik spomenarskih stihova jer … ne želi da se utopi u plimi banalnosti, pa stoga bježi u humor, cinizam, ironiju, vješto raspoređujući te ‘hemijske sastojke’ u slaganju čvrstog molekula pjesme.

„Ostala si daleko“, „Ono kad poželiš izgubljeno“, „Daljine“, „Trajanje“, „Rastanak“ „Ako se ne sretnemo više“ samo su neke od pjesama koje će korisnici Biblioteke, ali i svi ljubitelji poezije moći da poslušaju u ovom naslovu naše Biblioteke.