Једног хладног фебруарског јутра цијела Европа остала је без струје.

Бивши хакер и друштвени активиста Пјеро Манцано истражује могући узрок нестанка струје. Када је наишао на озбиљан траг, претпоставља да је ријеч о хакерском нападу и своја сазнања покушава да подијели са одговарајућим службама – додуше, безуспјешно. Манцану је јасно да је њихов непријатељ изузетно лукав и немилосрдан, тим прије што убрзо он сам постаје главни осумњичени. Бојар, комесар Европола који је спреман да саслуша његове теорије, проналази сумњиве мејлове на његовом компјутеру. Отприлике у исто вријеме када је и у Америци нестала струја, у потрази за починиоцем Манцану се придружује и новинарка Си-Ен-На Лорен Шенон.

У периоду од непуних 20 дана, Европа, а потом и Америка, у мраку се суочавају са највећим могућим изазовом: преживљавањем.

Ово је укратко садржај нове звучне књиге, аустријског аутора Марка Елзберга: „Помрачење – сутра ће бити прекасно“. Ријеч је о бестселеру продатом у више од два милона примјерака, а према ријечима аустријске штампе (Die Presse) – Елзбергово „Помрачење“ није само узбудљив трилер већ је и одлично прерушена стручна анализа крхкости савременог друштва.

Аудио књига „Помрачење – сутра ће бити прекасно“ снимљена је у тонском студију Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске у укупном трајању од 14 сати и 11 минута.

Текст је прочитала Жана Вукосављевић, док је за тонску обраду била задужена библиотекарка Јелена Радаковић.