Нова књига књижевнице Борке Тадић, као што сам наслов сугерише, представља конгломерат пјесама и прича разнолике тематике, насталих током дужег периода времена, од дјетињства до данас. Ради се у садржајном смислу о сваштари или омнибусу за малу и велику дјецу, како у поговору „Поезија љепоте, наде и додира“ истиче књижевник Миладин Берић. Он писање Борке Тадић назива поезијом, чак и кад се ради о прозним радовима, јер је њена основна вокација пјесникиња, а њено писање одликују музикалност и звучност. Берић Борку назива незваничним портпаролом једне популације, али и хроничарком времена јер на страницама ове збирке живе њени пријатељи, рођаци, познаници, који су, у случају да се не препознају, назначени у напоменама које прате већину пјесама.

Књигу „Без реда, без смисла“ дјело прочитала је Драгица Вукало, на изричиту жељу ауторке. Звучна књига траје један сат и 40 минута.

Као и у случају збирке „Збиље и тајанства“ Специјална библиотека планира и штампано издање.

Промоција звучног издања требало је да се одржи у Библиотеци „Филип Вишњић“ у Бијељини у оквиру манифестације „Вишњићеви дани“, али је усљед епидемиолошке ситуације програм отказан. Надамо се дружењу са ауторком и промоцији ове несвакидашње и интересантне књиге чим се стекну услови.