Nova knjiga književnice Borke Tadić, kao što sam naslov sugeriše, predstavlja konglomerat pjesama i priča raznolike tematike, nastalih tokom dužeg perioda vremena, od djetinjstva do danas. Radi se u sadržajnom smislu o svaštari ili omnibusu za malu i veliku djecu, kako u pogovoru „Poezija ljepote, nade i dodira“ ističe književnik Miladin Berić. On pisanje Borke Tadić naziva poezijom, čak i kad se radi o proznim radovima, jer je njena osnovna vokacija pjesnikinja, a njeno pisanje odlikuju muzikalnost i zvučnost. Berić Borku naziva nezvaničnim portparolom jedne populacije, ali i hroničarkom vremena jer na stranicama ove zbirke žive njeni prijatelji, rođaci, poznanici, koji su, u slučaju da se ne prepoznaju, naznačeni u napomenama koje prate većinu pjesama.

Knjigu „Bez reda, bez smisla“ djelo pročitala je Dragica Vukalo, na izričitu želju autorke. Zvučna knjiga traje jedan sat i 40 minuta.

Kao i u slučaju zbirke „Zbilje i tajanstva“ Specijalna biblioteka planira i štampano izdanje.

Promocija zvučnog izdanja trebalo je da se održi u Biblioteci „Filip Višnjić“ u Bijeljini u okviru manifestacije „Višnjićevi dani“, ali je usljed epidemiološke situacije program otkazan. Nadamo se druženju sa autorkom i promociji ove nesvakidašnje i interesantne knjige čim se steknu uslovi.