Једанаести број часописа кроз добро познате рубрике доноси прегршт, надамо се, занимљивих тема у којима ћете уживати. Као и обично, протрчаћемо кратко кроз садржај.

У рубрици Новости из библиотеке, представљамо вам побједниике нетом завршеног 14. књижевног конкурса Библиотеке. Сазнаћете све о Ресурсном центру Брајевог писма, отвореном у згради Библиотеке, уз донацију Амбасаде Јапана у БиХ. Едиција „Отргнути од заборава“ доноси нам нову књигу на Брајевом писму – Косовске приче“ Григорија Божовића.

У рубрици Култура и умјетност пишемо о Петру Кочићу, како су изгледали његови посљедњи дани, и подсјећамо се недавно преминулог филолога Ивана Клајна.

Рубрика Свијет науке узмеђу осталог разматра домете вјештачке интелигенције, да ли може сустићи човјека.

Подсјетићемо се афоризама Раде Петковића, прерано преминулог афористичара из Бочца. Преносимо вам и  Новогодишњу посланицу Рамба Амадеуса, написану у њему препознатљивом стилу.

Рубрика „Они су оставили траг“ доноси приче о два изузетна човјека. Први је млади Американац Даглас Мериведер Долд, који је потпуно из алтруистичких разлога, надахнут причама о страдању, храбрости и пожртвованости српског народа, дошао на Балкан да помогне током Првог свјетског рата. Други је психијатар и писац Виктор Франкл, које је преживјевши ужасе Холокауста, успио да своје искуство искористи у научне сврхе, оснује логотерапију, тј. терапију смислом и помогне другима.

Ту је и прича о Титовом бункеру у Коњицу, туристичком бисеру наше земље и још много тога, што ћете открити сами читајући часопис.

До сљедећег броја, срдачан поздрав од вриједне редакције!