Роман о животу чешке глумице Лиде Барове (1914–2000), од њених почетака у Прагу преко златних година у Берлину, до постратног периода, изгнанства и старости.

Централна прича књиге је њена афера са Јозефом Гебелсом, министром националног просвјећења и пропаганде нацистичке Њемачке, која ће јој обиљежити живот. Сам Хитлер мораће да интервенише да прекине везу и да се Гебелс врати супрузи. Одсуство експлицитног рата, Холокауста заправо увећава читаочеву зебњу пред будућом свјетском катастрофом нејасном свијешћу о суровим животним сценама иза кулиса.

Прича се наставља у ослобођеној Европи, враћањем пред камере и нове љубави. Ту су Фелини, Отокар Вавра, позориште, Фасбиндер.

Бројни ударци судбине, успони и падови, морална амбивалентност и симпатија према нацизму, љубав према мушкарцима и раскоши, суочавање са пролазношћу љепоте и младости – обиљежили су живот Лиде Барове, чија је животна филозофија сажета у очевим ријечима: “Лидушка, шта год да се деси, ти само гурај своје”.

Фасцинантна биографија у којој се преламају све притиврјечности бурног 20. вијека у Европи.

Звучно издање од 4 сата и 50 минута прочитала је Драгана Божић.

Мухарем Баздуљ, писац, новинар и преводилац, објавио је досад 20-ак књига – збирки прича, романа и есејистике. Књиге су му преведене на енглески, њемачки, пољски, бугарски и македонски. Добитник је бројних награда, у земљи и иностранству.