Синоћ је у пуној великој сали Специјалне библиотеке одржана промоција књиге „Без реда, без смисла“ Борке Тадић. Ради се о штампаном издању, у тзв. црном тиску, ове књиге, док је звучно издање изашло три године раније. Сплетом околности дуго се чекало на ово издање, али се чекање исплатило. Књигу је штампала штампарија Compex у тиражу од 300 примјерака.

Промоција је започела Боркиним рецитовањем пјесме „Жабљи концерт“, њене прве написане пјесме. Ауторка ју је написала као десетогодишња дјевојчица. У међувремену су настале четири збирке поезије, једна монодрама, једна збирка прича и коначно збирка која је била тема промоције. Поднаслов збирке гласи „Поетско –прозно расуло“, што нам сугерише да се ради о збирци прича и пјесама различите тематике, насталих у широком временском распону, од поменутог „Жабљег концерта“ до актуелних урадака.

Борка је у два блока одрецитовала неке од пјесама, попут „Гостопримства“, „Разговора с непознатим“, „Комшије“, „Косца“ и наравно у финалу пјесме „Животе“, која се посебно издвојила из ове збирке.

Гост на промоцији била је Драгица Вукало, добро познати глас Радија Републике Српске, али и спикер који стоји иза звучног издања књиге „Без реда, без смисла“. Драгица је, по жељи ауторке, прочитала причу „Кафа и оно друго“, посвећену њеним пријатељицама, које су биле у публици.

Библиотекарка Јелена Радаковић извела неколико пјесама из групе „Пјесме без напомене“, глумачки и сугестивно.

О самој збирци говорио је рецензент књижевник Миладин Берић који се подсјетио прилике кад је упознао Боркин рад, а потом и Борку, а затим је прочитао своју рецензију „Поезија љепоте, наде и додира – над рукописом Борке Тадић“ која се налази у књизи.

Борка се захвалила појединачно свима који су јој помогли или на било који начин учествовали у стварању књиге.

Крај промоције био је дирљив. Иза одјаве ауторка је најавила младог Милоша Тадића, једног од М из пјесме „Два М“ коју је потом и одрецитоввала, а онда су заједно извели пјесму „Још један прође дан“. Борка је пјевала, а Милош ју је пратио на гитари. При посљедњим тоновима овог пјесме салом се заорио велики аплауз.

Програм је водила Драгана Божић.

Будући да је промоција организована уочи ауторкиног рођендана услиједиле су честитке, а затим је настављено и неформално дружење гостију и пјесникиње.

Желимо Борки сретан рођендан и још много оваквих промоција!