ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске Вас позива на промоцију звучне књиге пјесама „Свезиво“ аутора Предрага Бојића.

Предраг Бојић је рођен 1990. године у Бањалуци, гдје је завршио студије српског језика и књижевности. „Свезиво“ је његова прва књига за коју је 2013. године добио Чучкову награду. Поред писања поезије, Бојић  се бави  још есејистиком и преводилаштвом.

Промоција  ће се одржати у конференцијској сали Библиотеке 28.6.2015. (недјеља) у 9 часова и 30 минута,  у склопу програма обиљежавања крсне славе Градске организације – Видовдана. О књизи ће поред аутора говорити и Горан Дакић.

ДОБРО ДОШЛИ У БИБЛИОТЕКУ!

У наставку прочитајте и остатак програма обиљежавања Видовдана у организацији Градске организације слијепих Бањалука:

– Шаховски тромеч између градских организација слијепих Београда, Новог Сада и Бањалуке са почетком у 9 часова (4 плоче са темпом игре од 30 минута по играчу). Побједнику шаховског тромеча ће на свечаном ручку бити уручен пехар.

– У конференцијској сали Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида  лица РС од 9.30 до 10.15 одржаће се промоција звучне књиге „Свезиво“ Предрага Бојића (едиција Један писац – једна књига)

– Од 10.15.  до 11. 30 часова планиран је округли сто на тему „Отворимо Дневни центар за слијепе кориснике“ на коме ће учествовати представници Центра за социјални рад Бањалука, Градске управе, ресорних министарстава Владе РС, наши партнери на пројектима,  гости из Србије, те представници медија.

– У 11.30 краћи састанак предсједника и секретара организација слијепих Бањалуке, Београда и Новог Сада са тематиком прецизнијег дефинисања активности у поводу обиљежавања славе у наредном периоду.

–  Конференција за писане и електронске медије ће се одржати у 12 часова на којој ће бити ријечи обиљежавању Видовдана и његовом значају за слијепа и слабовида лица бањалучке регије, те проблемима са којима су суочени.

– У 13 часова у ресторану пословне зграде Метал (Пиланска бб) услиједиће свечани ручак за завнице са славским обредом.