JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske Vas poziva na promociju zvučne knjige pjesama „Svezivo“ autora Predraga Bojića.

Predrag Bojić je rođen 1990. godine u Banjaluci, gdje je završio studije srpskog jezika i književnosti. „Svezivo“ je njegova prva knjiga za koju je 2013. godine dobio Čučkovu nagradu. Pored pisanja poezije, Bojić  se bavi  još esejistikom i prevodilaštvom.

Promocija  će se održati u konferencijskoj sali Biblioteke 28.6.2015. (nedjelja) u 9 časova i 30 minuta,  u sklopu programa obilježavanja krsne slave Gradske organizacije – Vidovdana. O knjizi će pored autora govoriti i Goran Dakić.

DOBRO DOŠLI U BIBLIOTEKU!

U nastavku pročitajte i ostatak programa obilježavanja Vidovdana u organizaciji Gradske organizacije slijepih Banjaluka:

– Šahovski tromeč između gradskih organizacija slijepih Beograda, Novog Sada i Banjaluke sa početkom u 9 časova (4 ploče sa tempom igre od 30 minuta po igraču). Pobjedniku šahovskog tromeča će na svečanom ručku biti uručen pehar.

– U konferencijskoj sali Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida  lica RS od 9.30 do 10.15 održaće se promocija zvučne knjige „Svezivo“ Predraga Bojića (edicija Jedan pisac – jedna knjiga)

– Od 10.15.  do 11. 30 časova planiran je okrugli sto na temu „Otvorimo Dnevni centar za slijepe korisnike“ na kome će učestvovati predstavnici Centra za socijalni rad Banjaluka, Gradske uprave, resornih ministarstava Vlade RS, naši partneri na projektima,  gosti iz Srbije, te predstavnici medija.

– U 11.30 kraći sastanak predsjednika i sekretara organizacija slijepih Banjaluke, Beograda i Novog Sada sa tematikom preciznijeg definisanja aktivnosti u povodu obilježavanja slave u narednom periodu.

–  Konferencija za pisane i elektronske medije će se održati u 12 časova na kojoj će biti riječi obilježavanju Vidovdana i njegovom značaju za slijepa i slabovida lica banjalučke regije, te problemima sa kojima su suočeni.

– U 13 časova u restoranu poslovne zgrade Metal (Pilanska bb) uslijediće svečani ručak za zavnice sa slavskim obredom.