U srijedu, 04. juna 2014. neku minutu iza 18 časova u konferencijskoj sali Specijalne biblioteke, održana  je promocija zvučnog izdanja zbirke pjesama „Razmaženi Adam“ autora Danijela Gatarića.

U pitanju je prva objavljena knjiga mladog pjesnika iz Prnjavora a nova u ediciji Jedan pisac – jedna knjiga, što podrazumijeva da autor u tonskom studiju Biblioteke pročita svoju knjigu i na taj način prenese emociju čitaocu (slušaocu).

O knjizi koja se sastoji iz dvije različite grupe pjesama (‘Razmaženi Adam’ i ‘Lav od petit keksa’ ) nadahnuto je govorio recezent (pisac) Berislav Blagojević, nakon čega su prisutni mogli i da čuju samog pjesnika. „A gdje je kćer posteljo“, „Mizi“, „Sav taj jaz“, samo su neke od pjesama koje su pobrale aplauze u interpretaciji autora Danijela Gatarića.

Ovo, rekli bismo intimno druženje, gdje su najveći broj publike upravo činili slijepi i slabovidi korisnici naše ustanove, upotpunile su i muzičke kompozicije za klasični gitaru i flautu u izvođenju Marije Tomić i Sunčice Trkulje.

Specijalna biblioteka, koristi ovu priliku da se zahvali svim učesnicima i posjetiocima koji su izdvojili svoje vrijeme i donijeli knjige na poklon za obnovu bibliotečkog fonda biblioteka nastradalih u poplavama. Veliko hvala Udruženju književnika RS na nesebičnom broju knjiga i piscu Berislavu Blagojeviću.