У сриједу, 04. јуна 2014. неку минуту иза 18 часова у конференцијској сали Специјалне библиотеке, одржана  је промоција звучног издања збирке пјесама „Размажени Адам“ аутора Данијела Гатарића.

У питању је прва објављена књига младог пјесника из Прњавора а нова у едицији Један писац – једна књига, што подразумијева да аутор у тонском студију Библиотеке прочита своју књигу и на тај начин пренесе емоцију читаоцу (слушаоцу).

О књизи која се састоји из двије различите групе пјесама (‘Размажени Адам’ и ‘Лав од петит кекса’ ) надахнуто је говорио рецезент (писац) Берислав Благојевић, након чега су присутни могли и да чују самог пјесника. „А гдје је кћер постељо“, „Мизи“, „Сав тај јаз“, само су неке од пјесама које су побрале аплаузе у интерпретацији аутора Данијела Гатарића.

Ово, рекли бисмо интимно дружење, гдје су највећи број публике управо чинили слијепи и слабовиди корисници наше установе, употпуниле су и музичке композиције за класични гитару и флауту у извођењу Марије Томић и Сунчице Тркуље.

Специјална библиотека, користи ову прилику да се захвали свим учесницима и посјетиоцима који су издвојили своје вријеме и донијели књиге на поклон за обнову библиотечког фонда библиотека настрадалих у поплавама. Велико хвала Удружењу књижевника РС на несебичном броју књига и писцу Бериславу Благојевићу.