JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS Vas poziva na taktilnu izložbu koja će biti predstavljena u sklopu tradicionalne manifestacije – NOĆ MUZEJA.

U pitanju je izložba, prilagođena slijepim i slabovidim licima, gdje će ispod predstavljene kolekcije (starih predmeta) biti i natpisi na brajevom pismu.

Izložba će biti otvorena na dan manifestacije, 07. juna 2014. godine  u 19 časova i 10 minuta u Muzeju Republike Srpske, organizatoru-domaćinu ovog značajnog kulturnog događaja.

Ovogodišnji program Noći muzeja  traje od 18. do 22. časa i podijeljen je u tri cjeline.

Pored taktilne izložbe organizovan je i programa za djecu (čitanje „Narodnog bukvara“ autora Vladimira Đukanovića), muzičko-scenskih nastupi srednjoškolaca i studenata, ali i niz dodatnih sadržaja u vidu prikazivanja privatnih kolekcija, male likovne kolonije i dr.

Više informacija o NOĆI MUZEJA možete da pronađete na internet stranici JU Muzej RS.

http://muzejrs.com

Svi učesnici i posjetioci u muzej mogu donijeti po jednu knjigu iz kućne biblioteke koje će Muzej RS dostaviti bibliotekama u poplavljenim područjima. Pozivamo sve posjetioce da se pridruže ovoj akciji i time daju svoj doprinos oporavku institucija kulture na poplavljenim područjima.