ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС Вас позива на тактилну изложбу која ће бити представљена у склопу традиционалне манифестације – НОЋ МУЗЕЈА.

У питању је изложба, прилагођена слијепим и слабовидим лицима, гдје ће испод представљене колекције (старих предмета) бити и натписи на брајевом писму.

Изложба ће бити отворена на дан манифестације, 07. јуна 2014. године  у 19 часова и 10 минута у Музеју Републике Српске, организатору-домаћину овог значајног културног догађаја.

Овогодишњи програм Ноћи музеја  траје од 18. до 22. часа и подијељен је у три цјелине.

Поред тактилне изложбе организован је и програма за дјецу (читање „Народног буквара“ аутора Владимира Ђукановића), музичко-сценских наступи средњошколаца и студената, али и низ додатних садржаја у виду приказивања приватних колекција, мале ликовне колоније и др.

Више информација о НОЋИ МУЗЕЈА можете да пронађете на интернет страници ЈУ Музеј РС.

http://muzejrs.com

Сви учесници и посјетиоци у музеј могу донијети по једну књигу из кућне библиотеке које ће Музеј РС доставити библиотекама у поплављеним подручјима. Позивамо све посјетиоце да се придруже овој акцији и тиме дају свој допринос опоравку институција културе на поплављеним подручјима.