Традиционално, и ове године у сарадњи са Градском организацијом слијепих из Бањалуке, Специјална библиотека је припремила културни програм поводом обиљежавања светог Вида.

По први пут, симболично на Видовдан, представљене су „Косовске приче“ Григорија Божовића, које су објављене на брајевом писму у оквиру едиције „Отргнути од заборава“.

О дјелу, о којем ће се још свакако причати и током наредних мјесеци, говорили су тифлограф-графолог Јовица Радановић, писац Горан Дакић и библиотекарка Јелена Радаковић.

Присутни су имали прилику да чују нешто више о техничким карактеристикама књиге, о животу и раду аутора Григорија Божовића, али и приповијетку „Оклопник без страха и мане“ коју је прочитао Горан Дакић, и који је између осталог рекао, да је Божовић један од оних писаца, који је у потпуности био посвећен косовским темама, и, то је један рудник у који мало ко је силазио у српском књижевном двадесетом вијеку. Дакић је нагласио, да је Божовић у својим најбољим умјетничким текстовима био посвећен косовској „проклетој авлији“, те да његова вриједност лежи у томе, што се чини да су „Косовске приче“ написане прије пет или десет година, а не прије педесет, односно сто година.

Након културног дјела програма, представници Градске организације слијепих – Радомир Радановић и Мирослав Мандић , али и предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бранко Сузић изразили су своје задовољство што и ове године, Специјална библиотека поводом Видовдана представила овакво једно значајно дјело, које ће без сумње добити нову читалачку публику.