У суботу 18.12. у 12 часова у пуној малој сали биоскопа „Палас“ одржана је промоција играно-документарног филма „Сусрет“ у продикцији Савеза слијепих Републике Српске и Парадокс групе. Филм је режирао Немања Мирковић, а главне улоге повјерене су Јовани Летић Мирковић и Мирославу Мандићу. У филму се још појављују Слободан Боцо Бајић, Јована Мирковић, Рајко Стевановић, Виолета Пећић, Армин Исић, Драгана Божић, Зоран Димитрић, Илија Панић и Емир Мејремић. Оригиналну музику за филм написао је Емир Мејремић. Покровитељ филма је Град Бањалука.

Циљ филма, по ријечима аутора, јесте да се кроз оригиналну животну причу покаже и укаже на потребе слијепог човјека. Као почетна идеја за сценарио, који је написао Немања Мирковић, послужио је мали савјетник по Хермену ван Дајку „Не тако, него овако“ у коме су на духовит начин приказани свакодневни проблеми  и ситуације са којима са којима се среће слијепа особа. Нпр. „У разговору са слијепом особом многи се не усуђују употребљавати ријечи: видјети, гледати или слијеп. Без табуа, молим!“ или „Не треба претјеривати са описима. Слијепа особа ће вам рећи сама шта жели да јој се опише“. и слично.

Прича у филму прати младу Ивану којој у посјету долази давно изгубљени стриц из иностранства кога није видјела 10 година, а који је у међувремену ослијепио. Слиједи низ смијешних али и дирљивих ситуација мајсторски наглашених музиком, док се Ивана и стриц Милутин покушавају навићи једно на друго. Публика је емотивно реаговала на филм,  и на крају филма услиједио је велик аплауз и похвале из публике. Присутнима се затим обратио Бранко Сузић, предсједник Савеза слијепи РС и Немања Мирковић.

Потом се публици поклонио остатак екипе филма, предвођени Мирославом Мандићем, који је побрао посебан аплауз и није крио узбуђење због успјешног дебија на филму.

Одазив медија и градских званичника био је скроман, али је публика коју су чинили и слијепи и видећи људи била више него задовољна. Очекује се даљи живот филма, да га што више људи види да би боље схватили положај слијепих особа, што је и основни циљ и порука филма.