Promocija knjige „Zbilje i tajanstva“ Borke Tadić

U četvrtak, 5. novembra 2015. JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske učestvovala je na tradicionalnoj, 22. po redu manifestaciji „Višnjićevi dani“ u Bijeljini.
„Višnjićevi dani“ počeli su dan ranije i traju pet dana, uz bogat program sastavljen od promocija, izložbi, naučnih skupova, takmičenja mladih, svečane akademije. Posebna pažnja ove godine posvećena je očuvanju ćirilice.
Naša ustanova predstavila se zbirkom priča „Zbilje i tajanstva“ Borke Tadić. Promocija je održana u sali Narodne biblioteke „Filip Višnjić“  u Bijeljini u 13 časova. O knjizi je pored autorke govorio direktor Želimir Radinović. U sat vremena programa autorka je pročitala neke od priča i izvela dio iz monodrame „U znaku bijelog štapa“, koja zatvara knjigu. Program je podržao Savez slijepih Republike Srpske .
Prethodno su predstavnici Specijalne biblioteke, Saveza slijepih RS i Međuopštinske organizacije slijepih položili cvijeće uz spomenik Filipu Višnjiću, srpskom Homeru i simbolu slijepih pjesnika.
Želimir Radinović i Borka Tadić posjetili su i prostorije Međuopštinske organizacije slijepih Bijeljina.