Промоција књиге „Збиље и тајанства“ Борке Тадић

У четвртак, 5. новембра 2015. ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске учествовала је на традиционалној, 22. по реду манифестацији „Вишњићеви дани“ у Бијељини.
„Вишњићеви дани“ почели су дан раније и трају пет дана, уз богат програм састављен од промоција, изложби, научних скупова, такмичења младих, свечане академије. Посебна пажња ове године посвећена је очувању ћирилице.
Наша установа представила се збирком прича „Збиље и тајанства“ Борке Тадић. Промоција је одржана у сали Народне библиотеке „Филип Вишњић“  у Бијељини у 13 часова. О књизи је поред ауторке говорио директор Желимир Радиновић. У сат времена програма ауторка је прочитала неке од прича и извела дио из монодраме „У знаку бијелог штапа“, која затвара књигу. Програм је подржао Савез слијепих Републике Српске .
Претходно су представници Специјалне библиотеке, Савеза слијепих РС и Међуопштинске организације слијепих положили цвијеће уз споменик Филипу Вишњићу, српском Хомеру и симболу слијепих пјесника.
Желимир Радиновић и Борка Тадић посјетили су и просторије Међуопштинске организације слијепих Бијељина.