ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске и ове године изложиће своја издања на 20. међународном сајму књиге Бањалука „2015“. Сајам траје од 15. до 21. септембра у спортској дворани „Борик“. „Глас Српске” организатор је сајма, на којем је присутно око 120 издавача из Републике Српске и иностранства.
Наша установа представиће се на штанду установа културе Републике Српске и Удружења издавача Републике Српске, гдје је за сваки дан планиран програм. Покровитељ је Министарство просвјете и културе Републике Српске, а реализатор ЈУ Народна и универзитетска библиотека Републике Српске. Сајам je отворио је књижевник Драган Великић бесједом о значају књиге и писане ријечи која ствара могућност човјеку да мисли и тиме формира свој поглед на свијет кроз искуство читања.
У оквиру програма у петак, 18. септембра у 11 часова одржаће се промоција првог штампаног издања наше установе – збирке прича „Збиље и тајанства“ Борке Тадић. Уједно то ће бити прилика да представимо цјелокупан рад Библиотеке у претходном периоду. Позивамо све заинтересоване да  дођу.