JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske i ove godine izložiće svoja izdanja na 20. međunarodnom sajmu knjige Banjaluka „2015“. Sajam traje od 15. do 21. septembra u sportskoj dvorani „Borik“. „Glas Srpske” organizator je sajma, na kojem je prisutno oko 120 izdavača iz Republike Srpske i inostranstva.
Naša ustanova predstaviće se na štandu ustanova kulture Republike Srpske i Udruženja izdavača Republike Srpske, gdje je za svaki dan planiran program. Pokrovitelj je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a realizator JU Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske. Sajam je otvorio je književnik Dragan Velikić besjedom o značaju knjige i pisane riječi koja stvara mogućnost čovjeku da misli i time formira svoj pogled na svijet kroz iskustvo čitanja.
U okviru programa u petak, 18. septembra u 11 časova održaće se promocija prvog štampanog izdanja naše ustanove – zbirke priča „Zbilje i tajanstva“ Borke Tadić. Ujedno to će biti prilika da predstavimo cjelokupan rad Biblioteke u prethodnom periodu. Pozivamo sve zainteresovane da  dođu.