U petak, 31.05.2013. u 13 časova, u konferencijskoj sali Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske, pred oko tridesetak gostiju, održana je promocija zvučne knjige u mp3 formatu „Musaka – izbor satire koje (ne) satire“ autora Miladina Berića.
Knjiga je dio edicije „Jedan pisac, jedna knjiga“, koju je Biblioteka pokrenula početkom godine. Ideja je da pisac sam pročita svoje djelo u tonskom studiju Biblioteke, čime se dobija zvučna knjiga namijenjena prvenstveno slijepim i slabovidim osobama, ali i svima ostalima koji vole ovaj sve popularniji format.

Poslije Berislava Blagojevića i njegove knjige kratkih priča „Revolucionar“, Biblioteka nastavlja ediciju sa poznatim banjalučkim satiričarom i pjesnikom Miladinom Berićem. Miladin Berić načinio je izbor iz svog bogatog satiričnog i humorističnog opusa koji je predstavio u zvučnoj knjizi koju smo nazvali „Musaka – izbor satire koji (ne) satire“. „Musaka“ je poznata pjesma Miladina Berića, politička i društvena satira na situaciju u Bosni i Hercegovini, te predstavlja jedan od ličnih pečata autora. U trajanju od 2 sata i 13 minuta, podijeljeno u 10 fajlova u mp3 formatu, autor je pročitao svoje poznate pjesme (Reko Mile, Pantljičara, Pomračenje, Endemuša, Veliki brat…), epigrame, aforizme… Kao pravi majstor žanra, Berić efektno i vješto ismijava mane pojedinaca i društva, istovremeno pružajući čitaocima katarzu kroz smijeh. Prisutni su toplo reagovali na pjesme, autor je uspio da ih nasmije, ali i zamisli.

Osim satire, Berić piše i ljubavnu poeziju. Biblioteka planira nastavak saradnje sa autorom i zvučni zapis njegovih ljubavnih pjesama.

Pjesnik i satiričar Miladin Berić, po struci diplomirani inženjer elektrotehnike, rođen je u Banjaluci 1962. godine. Do sada je objavio knjige: „Korakom ranjene kornjače“ (poezija, 1998), „Svitac u ogledalu“ (poezija, 2001), „Jutro na Zadušnice“ (poezija, 2002), „Laku noć propali studenti“ (satira, 2003), „Lovci na sjenke“ (sa Živkom Vujićem i Darkom Samardžićem – aforizmi, 2003), „Četvoroboj“ (sa Živkom Vujićem, Slobodanom Jankovićem i Goranom Kljajićem – satira, 2004), „Jednom u zauvijek i dalje“ (poezija, 2005), „Priče iz Pedonije“ (satira, 2007), „Od konca do gajtana“ (satirična poezija, 2008), „Na dan Svetog Trifuna“ (poezija, 2008), „Na evropskom prutu“ (aforizmi, 2009), „Časovnik koji vraća vrijeme“ (eseji, 2010), „Kad biser odbaci školjku“ (lirski medaljoni 2011), „Haga o Srbima“ (aforizmi 2012), „Zvona u vjetru“ (poezija, 2012) i „Kvazimodo, izvini na grbi“ (satira, 2013).
Dobitnik je brojnih regionalnih nagrada.