ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС вас позива на промоцију нове књиге у едицији Један писац – једна књига.

Ријеч је о збирци „Извор свјетлости и друге бајке“ нашег познатог писца Ранка Павловића.

Павловић већ дуго ствара за дјецу, о чему говоре и подаци да је написао осамнаест збирки прича за дјецу, шест збирки пјесама за најмлађе, те десетак текстова за дјечја позоришта. Заступљен је у читанкама, лектири и многим антологијама, те слови за једног од најбољих и најплодоноснијих бајкописаца на нашем говорном подручју.

„Извор свјетлости и друге бајке“ по први пут корисници библиотеке, посебно они млађи имаће прилике да послушају у mp3 формату, те доживе емоцију коју је аутор пренио на звучни снимак.

Аудио књига траје 4 сата и 17 минута, подијељена је у 6 фајлова од којих 4 заузимају бајке и то њих 18, међу којима су „Краљица из потока“, „Књига мудрости“ Чаробна јабука“ и друге. Друга два фајла садрже биљешку о писцу и рецензију Борке Тадић „Бајка о бајци“.

Промоција звучне књиге Ранка Павловића одржаће се у конференцијској сали Специјалне библиотеке (ул. Фране Супила 31ф, Бања Лука) у понедјељак, 29. маја у 12 часова.

На промоцији, поред аутора учествују пјесникиња Борка Тадић и библиотекарка Јелена Радаковић.

ДОБРО ДОШЛИ!