JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS vas poziva na promociju nove knjige u ediciji Jedan pisac – jedna knjiga.

Riječ je o zbirci „Izvor svjetlosti i druge bajke“ našeg poznatog pisca Ranka Pavlovića.

Pavlović već dugo stvara za djecu, o čemu govore i podaci da je napisao osamnaest zbirki priča za djecu, šest zbirki pjesama za najmlađe, te desetak tekstova za dječja pozorišta. Zastupljen je u čitankama, lektiri i mnogim antologijama, te slovi za jednog od najboljih i najplodonosnijih bajkopisaca na našem govornom području.

„Izvor svjetlosti i druge bajke“ po prvi put korisnici biblioteke, posebno oni mlađi imaće prilike da poslušaju u mp3 formatu, te dožive emociju koju je autor prenio na zvučni snimak.

Audio knjiga traje 4 sata i 17 minuta, podijeljena je u 6 fajlova od kojih 4 zauzimaju bajke i to njih 18, među kojima su „Kraljica iz potoka“, „Knjiga mudrosti“ Čarobna jabuka“ i druge. Druga dva fajla sadrže bilješku o piscu i recenziju Borke Tadić „Bajka o bajci“.

Promocija zvučne knjige Ranka Pavlovića održaće se u konferencijskoj sali Specijalne biblioteke (ul. Frane Supila 31f, Banja Luka) u ponedjeljak, 29. maja u 12 časova.

Na promociji, pored autora učestvuju pjesnikinja Borka Tadić i bibliotekarka Jelena Radaković.

DOBRO DOŠLI!