Sa zadovoljstvom najavljujemo novi termin pretpromocije nove knjige  književnice Borke Tadić. Prethodni termin otkazan je usljed vremenskih neprilika.

Pretpromocija će se održati u petak, 10. februara 2017. godine u 13 časova konferencijskoj sali JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske.

Knjiga pod nazivom „Bez reda, bez smisla“, kao i prethodna njena zbirka priča „Zbilje i tajanstva“, izaći će u izdanju Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS. Podnaslov knjige „Poetsko -prozno rasulo“ govori da se radi o zbirci priča i pjesama različite sadržine.  Posjetioci će moći da čuju neke od priča, a na neobičan način, po ideji autorke, učestvovaće i u stvaranju zbirke.

Borka Tadić rođena je 1950. godine u selu Ramići kod Banjaluke. Veoma rano je ostala bez vida. Objavila je četiri zbirke poezije: „Okovi i cvjetovi“ (1985), „Bisernica snova“ (1987), „Slike iz ogledala“ (1989) i „Znamenja vječnosti (1997). Godine 2007. JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske objavila je u audio izdanju izbor iz pjesnikinjine poezije pod nazivom „Okovani snovi u ogledalu vječnosti“, gdje stihove govori sam autor, a potom i monodramu „U znaku bijelog štapa“ 2013. godine. Godine 2015. bila je izdavač njenog proznog prvenca „Zbilje i tajanstva“.

Pozivamo sve zainteresovane da dođu u Biblioteku i podrže ovaj neobičan događaj povodom izdavanja nove knjige Borke Tadić.