Са задовољством најављујемо нови термин претпромоције нове књиге  књижевнице Борке Тадић. Претходни термин отказан је усљед временских неприлика.

Претпромоција ће се одржати у петак, 10. фебруара 2017. године у 13 часова конференцијској сали ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске.

Књига под називом „Без реда, без смисла“, као и претходна њена збирка прича „Збиље и тајанства“, изаћи ће у издању Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС. Поднаслов књиге „Поетско -прозно расуло“ говори да се ради о збирци прича и пјесама различите садржине.  Посјетиоци ће моћи да чују неке од прича, а на необичан начин, по идеји ауторке, учествоваће и у стварању збирке.

Борка Тадић рођена је 1950. године у селу Рамићи код Бањалуке. Веома рано је остала без вида. Објавила је четири збирке поезије: „Окови и цвјетови“ (1985), „Бисерница снова“ (1987), „Слике из огледала“ (1989) и „Знамења вјечности (1997). Године 2007. ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске објавила је у аудио издању избор из пјесникињине поезије под називом „Оковани снови у огледалу вјечности“, гдје стихове говори сам аутор, а потом и монодраму „У знаку бијелог штапа“ 2013. године. Године 2015. била је издавач њеног прозног првенца „Збиље и тајанства“.

Позивамо све заинтересоване да дођу у Библиотеку и подрже овај необичан догађај поводом издавања нове књиге Борке Тадић.