Данас је, умјесто у суботу 15. октобра, обиљежен Дан бијелог штапа традиционалном шетњом слијепих и слабовидих лица кроз центар града, вожњом тандем бицикала и заједничким доласком јавним превозом у Специјалну библиотеку, гдје је одржан пригодан програм.

Предсједник Градске организације слијепих Милорад Мандић поздравио је присутне и подсјетио на значај овог датума за слијепу заједницу у смислу подизања свијести о важности њиховог равноправног укључивања у свакодневне друштвене активности. Потом су услиједила кратка обраћања представника Градске управе, Центра за социјални рад и Савеза слијепих РС, а испред Специјалне библиотеке обратио се Јовица Радановић.

Слијепим члановима Градске организације слијепиха уручена су помагала у виду бијелог штапа и специјализованог сата, као и једнократне помоћи.

За културно-умјетнички програм у наставку били су задужени Небојша Курузовић, Борка Тадић, Борис Иванковић и Миладин Берић, изабрано друштво добро познатих умјетника увијек радо виђених у нашој згради. Уз пуно смијеха и емоција публика је испратила наступе и наградила их заслуженим аплаузом.