U petak 6. oktobra Savez slijepih Republike Srpske je svečanom proslavom u vijećnii Banskog dvora obilježio četvrt vijeka svog rada i postojanja.

Tom prilokom dodijeljene su povelje prijateljima i saradnicima Saveza, između ostalih i JU Specijalnoj biblioteci za slijepa i slabovida lica Republike Srpske.

Povelja se dodjeljuje kao izraz priznanja za izuzetan doprinos na unapređenju rada, razvoja i aformacije Saveza i za iskazan visok stepen humanosti i solidarnosti u podršci na realizaciji programskih ciljeva i zadataka, kao i za značajan doprnos unapređenju društvenog statusa slijepih i slabovidih lica u rehabilitaciji i integraciji.

Povelju je primio direktor Želimir Radinović koji se zahvalio u ime svih zaposlenih u Specijalnoj biblioteci istakavši zajedniki cilj saveza slijepih i biblioteke – dobrobit i ravnopravan položaj u društvu slijepih i slabovidih lica, pri čemu je akcenat biblioteke na pristupu informacijama, kulturi i obrazovanju. Najavio je nastavak uspješne saradnje i u budućnosti, s još boljim rezultatima.

Svečanoj akademiji prisustvovali su premijer Srpske Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić te ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, kao i predstavnici saveza sijepih Srbije i Crne Gore. Savez slijepih Republike Srpske osnovan je 26. septembra 1992. godine. Svojom organizacionom mrežom od 12 međuopštinskih, dvije gradske i osam opštinskih organizacija pokriva cijelu teritoriju Republike Srpske i ima oko 2 000 članova.