У петак 6. октобра Савез слијепих Републике Српске је свечаном прославом у вијећнии Банског двора обиљежио четврт вијека свог рада и постојања.

Том прилоком додијељене су повеље пријатељима и сарадницима Савеза, између осталих и ЈУ Специјалној библиотеци за слијепа и слабовида лица Републике Српске.

Повеља се додјељује као израз признања за изузетан допринос на унапређењу рада, развоја и аформације Савеза и за исказан висок степен хуманости и солидарности у подршци на реализацији програмских циљева и задатака, као и за значајан допрнос унапређењу друштвеног статуса слијепих и слабовидих лица у рехабилитацији и интеграцији.

Повељу је примио директор Желимир Радиновић који се захвалио у име свих запослених у Специјалној библиотеци истакавши заједники циљ савеза слијепих и библиотеке – добробит и равноправан положај у друштву слијепих и слабовидих лица, при чему је акценат библиотеке на приступу информацијама, култури и образовању. Најавио је наставак успјешне сарадње и у будућности, с још бољим резултатима.

Свечаној академији присуствовали су премијер Српске Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић те министар управе и локалне самоуправе Лејла Решић, као и представници савеза сијепих Србије и Црне Горе. Савез слијепих Републике Српске основан је 26. септембра 1992. године. Својом организационом мрежом од 12 међуопштинских, двије градске и осам општинских организација покрива цијелу територију Републике Српске и има око 2 000 чланова.