U Banjaluci 27. septembra 2016. godine potpisan je sporazum o saradnji između JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske i Turističke organizacije Republike Srpske. Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji se odnosi na razvijanje kulturno-obrazovnog turizma namijenjenog licima sa invaliditetom, u prvom redu slijepim i slabovidim licima. Cilj je približiti im i prilagoditi turističke destinacije, a takođe u budućnosti obezbijediti pristupačna radna mjesta u turističkom sektoru. U planu su različiti projekti, između ostalog i  izrada turističke karte Republike Srpske na brajevom pismu.

Sporazum su potpisali Nada Jovanović, direktorica Turističke organizacije RS i Jovica Radanović ispred Specijalne biblioteke, na svečanosti povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma i desetogodišnjice postojanja TORS održane u Muzičkom paviljonu Staklenac u parku „Petar Kočić“, uz brojne zvanice iz gradske uprave, kulturnog i javnog života.

Ovom prilikom dodijeljene su i nagrade za najbolju fotografiju pristiglu na konkurs Turističke organizacije Srpske pod nazivom „Turizam za sve – ljudi u pokretu“. Prisutni su mogli da pogledaju pobjedničke i 20 najboljih fotografija, koje će biti izložene narednih dana u Domu omladine.

Goste je zabavljao gradski tamburaški orkestar.

Događaj je medijski ispraćen.

http://www.srna.rs/novosti/437452/uskoro-turisticka-karta-srpske-na-brajevom-pismu-.htm

Jovica Radanovic