У Бањалуци 27. септембра 2016. године потписан је споразум о сарадњи између ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске и Туристичке организације Републике Српске. Споразум о пословно-техничкој сарадњи се односи на развијање културно-образовног туризма намијењеног лицима са инвалидитетом, у првом реду слијепим и слабовидим лицима. Циљ је приближити им и прилагодити туристичке дестинације, а такође у будућности обезбиједити приступачна радна мјеста у туристичком сектору. У плану су различити пројекти, између осталог и  израда туристичке карте Републике Српске на брајевом писму.

Споразум су потписали Нада Јовановић, директорица Туристичке организације РС и Јовица Радановић испред Специјалне библиотеке, на свечаности поводом обиљежавања Свјетског дана туризма и десетогодишњице постојања ТОРС одржане у Музичком павиљону Стакленац у парку „Петар Кочић“, уз бројне званице из градске управе, културног и јавног живота.

Овом приликом додијељене су и награде за најбољу фотографију пристиглу на конкурс Туристичке организације Српске под називом „Туризам за све – људи у покрету“. Присутни су могли да погледају побједничке и 20 најбољих фотографија, које ће бити изложене наредних дана у Дому омладине.

Госте је забављао градски тамбурашки оркестар.

Догађај је медијски испраћен.

http://www.srna.rs/novosti/437452/uskoro-turisticka-karta-srpske-na-brajevom-pismu-.htm

Jovica Radanovic