Јавна установа Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске наставља са пројектом “Од хобија до хљеба” који се финансира из средстава ФИГАП-а. Послије одржане радионице о родној равноправности у Бањалуци, учеснице из Бијељине и Бањалуке имаће прилику да учествују на креативним радионицама израде накита.

Слијепе и слабовиде полазнице из Бијељине моћи ће да присуствују сету радионица у понедељак 17.11.2014 с почетком у 13 часова, док ће се други сет радионица одржати два дана касније, у сриједу  19.11. Радионице ће се одржати у просторијама АБИКЧ-а смјештених у Међуопштинској организацији слијепих Бијељина, Нушићева бб. Уз стручну помоћ едукаторице и неопходан материјал,  планирано је да се полазнице радионице оспособе за израду комерцијалних ручних радова, као што је накит. Радионице у Бањалуци одржаће се 18. и 19.11.2014. године у 11 часова у просторијама Специјалне Библиотеке за слијепа и слабовида лица РС, Фране Супила 31Ф. Едукатор у Бијељини је Свјетлана Авакумовић, а у Бањалуци Горана Тамбурић.

Позивамо све заинтересоване жене из Бањалуке и Бијељине да дођу на радионице и науче нешто ново. Очекује се да ће најмање 20 слијепих и слабовидих жена проћи кроз радионице и стећи вјештине израде накита. Урађени радови биће презентовани јавности путем интернет портала те заједничке изложбе, у Бијељини и Бањалуци.

У наставку пројекта планиране је и одржавање радионица радног права и самозапошљавања те маркетинга и промоције на тржишту, гдје би се полазнице обучиле како да практично искористе стечена знања и покрену властиту дјелатност.