У петак 13.01.2012. у конференцијској сали Специјалне библиотеке одржана је свечаност поводом завршетка пројекта Мрежа аудио брај интернет клуб читаоница. Пројекат су реализовали Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС, Савез слијепих РС и Фондација за социјално укључивање у БиХ. Присутним званицама и медијима обратили су се Бранко Сузић, ВД директор Специјалне библиотеке и предсједник Савеза слијепих РС, и Ранка Нинковић Папић, директорка  Фондације за социјално укључивање у БиХ.

Укратко је представљен пројекат, његове фазе и резултати. Захваљујући пројекту Мрежа АБИКЧ, спроведеном у периоду од октобра до децембра 2011. године, отворене су аудио брај интернет клуб читаонице у Бијељини, Фочи, Источном Сарајеву, Зворнику, Дервенти, Приједору и Требињу. На тај начин добили смо истурена одјељења Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС. У овим градовима одржане су једнодневне радионице на којима су корисници упознати са начином руковања опремом читаоница. Опрему чине по два рачунара конектована на интернет, опремљена читачем екрана Jaws и AlfaNum говорном синтезом за српски језик. Корисницима су на располагању и Daisy плејери, преносне електронске лупе намијењене слабовидим лицима, брајеви и ласерски штампачи те скенери. За кориснике су припремљени, снимљени и одштампани приручници у звучној техници, на брајевом писму и у обичној штампи, тако да могу самостално или уз минималну асистенцију користити све услуге које пружају аудио брај интернет клуб читаонице.

Други дио програма био је посвећен проглашењу побједника Књижевног конкурса Специјалне библиотеке за 2011. годину.  Жири у саставу Јелена Радаковић, предсједница, Драгана Божић, члан и Саша Грбић, члан, професори српског језика и књижевности, изабраo je рад Борке Тадић из Бањалуке „Сјенке“ као најбољи.  Друго мјесто освојио је рад Момира Ашоње из Источног Сарајева „Упркос свему нема предаје“.  Јелена Радаковић прочитала је образложење жирија, а потом су присутни могли и чути побједнички рад. Борки Тадић уручена је диплома и новчана награда.

У завршном дијелу програма одабраним слијепим и слабовидим лицима, њима 27, уручени су Daisy рекордер плејери, а то је омогућио заједнички пројект УНДП-ја  и Министарства цивилних послова БиХ  под називом „Приступ информацијама“.