U petak 13.01.2012. u konferencijskoj sali Specijalne biblioteke održana je svečanost povodom završetka projekta Mreža audio braj internet klub čitaonica. Projekat su realizovali Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS, Savez slijepih RS i Fondacija za socijalno uključivanje u BiH. Prisutnim zvanicama i medijima obratili su se Branko Suzić, VD direktor Specijalne biblioteke i predsjednik Saveza slijepih RS, i Ranka Ninković Papić, direktorka  Fondacije za socijalno uključivanje u BiH.

Ukratko je predstavljen projekat, njegove faze i rezultati. Zahvaljujući projektu Mreža ABIKČ, sprovedenom u periodu od oktobra do decembra 2011. godine, otvorene su audio braj internet klub čitaonice u Bijeljini, Foči, Istočnom Sarajevu, Zvorniku, Derventi, Prijedoru i Trebinju. Na taj način dobili smo isturena odjeljenja Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS. U ovim gradovima održane su jednodnevne radionice na kojima su korisnici upoznati sa načinom rukovanja opremom čitaonica. Opremu čine po dva računara konektovana na internet, opremljena čitačem ekrana Jaws i AlfaNum govornom sintezom za srpski jezik. Korisnicima su na raspolaganju i Daisy plejeri, prenosne elektronske lupe namijenjene slabovidim licima, brajevi i laserski štampači te skeneri. Za korisnike su pripremljeni, snimljeni i odštampani priručnici u zvučnoj tehnici, na brajevom pismu i u običnoj štampi, tako da mogu samostalno ili uz minimalnu asistenciju koristiti sve usluge koje pružaju audio braj internet klub čitaonice.

Drugi dio programa bio je posvećen proglašenju pobjednika Književnog konkursa Specijalne biblioteke za 2011. godinu.  Žiri u sastavu Jelena Radaković, predsjednica, Dragana Božić, član i Saša Grbić, član, profesori srpskog jezika i književnosti, izabrao je rad Borke Tadić iz Banjaluke „Sjenke“ kao najbolji.  Drugo mjesto osvojio je rad Momira Ašonje iz Istočnog Sarajeva „Uprkos svemu nema predaje“.  Jelena Radaković pročitala je obrazloženje žirija, a potom su prisutni mogli i čuti pobjednički rad. Borki Tadić uručena je diploma i novčana nagrada.

U završnom dijelu programa odabranim slijepim i slabovidim licima, njima 27, uručeni su Daisy rekorder plejeri, a to je omogućio zajednički projekt UNDP-ja  i Ministarstva civilnih poslova BiH  pod nazivom „Pristup informacijama“.