Специјална библиотека и Градска организација слијепих заједничким културним програмом обиљежили су Међународни дан жена.

Публику су чиниле махом жене, чланице Градске организације слијепих и кориснице Библиотеке.

Свечаност је  отворио предсједник Градске организације слијепих Мирослав Мандић, који је и сам одрецитовао стихове посвећене мајци и свим женама. Добродошлицу и честитке гошћама је упутио и директор Библиотеке Желимир Радиновић.

Потом је услиједио наступ књижевника Миладина Берића и пјесникиње Борке Тадић. Као увод, Тадићева нас је на свој јединствен начин провозала кроз свијет Берићеве сатире. Инспирисани Миладин Берић, као и увијек, тачним и духовитим пресјеком савремених друштвених појава насмијао је публику али и натјерао на размишљање. Пратећи га, одлично му је парирала и Борка.

По завршетку програма дамама су уручени симболични поклони, а потом је услиједио свечани ручак.

Међународни дан жена обиљежава се осмог марта сваке године. Тог дана се славе економска, политичка и друштвена достигнућа припадница женског пола, а такође представља и позив на акцију за једнакошћу и равноправношћу.

Идеја за обиљежавањем Међународног дана жена појавила се почетком 20. вијека, подстакнута демонстрацијама у Америци и Европи за побољшање радних услова. Међународни дан жена установњен је 1910. на приједлог славне њемачке социјалисткиње Кларе Цеткин на првој међународној женској конференцији у Копенхагену.