Mališani, štićenici JU Centra za djecu i omladinu sa smetnjama  u razvoju “Budućnost” iz Dervente, u utorak, 29.12.2015. godine uživali su u novogodišnjem programu koji je za njih organizovala JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske u saradnji sa Pozorištem mladih DIS. Slijepoj
i slabovidoj djeci, polaznicima ove škole, pridružili su se njihovi vršnjaci iz osnovne škole „Nikola Tesla” iz Dervente. Pola sata iza podneva u sali Centra “Budućnost” djeci je izvedena predstava “Kamen mudrosti”, autorski projekat Novice Bogdanovića, direktora DIS pozorišta, koji se pojavljuje u ulozi naratora.

Narednih sat vremena mališani su uživali u interaktivnoj igri, burno i veselo prateći dogodovštine vilenjaka Kikija, čarobnjaka Mikija i klovna Šiki. Predstava “Kamen mudrosti” je posebno namijenjena djeci oštećenog vida i ovo je njeno prvo izvođenje. Kulminacija svega bio je dolazak Djeda Mraza s paketićima koje je obezbijedio “Pionir” iz Subotice. Učenici su se ređali na sceni izvodeći praznične pjesmice za Djeda Mraza, a potom su im uručeni paketići. Djeda Mraz ispraćen je zdušnim horskim pjevanjem.

Pored djece u programu su uživali i zaposleni iz Centra kao i delegacija Specijalne biblioteke na čelu s direktorom Želimirem Radinovićem.

Ovo je prvi put da u samom Centru gostuje neka predstava, iako Centar organizuje brojne kreativne sekcije i aktivnosti o čemu svjedoče dječje rukotvorine na policama i zidovima. Pored toga, dva dana kasnije, 31.12. učenici Centra tradicionalno izvode svoju predstavu i program za roditelje, čime obilježavaju kraj godine i početak raspusta.

Školu “Budućnost”  pohađa 44 djece,  a Dnevni centar njih 22.