Малишани, штићеници ЈУ Центра за дјецу и омладину са сметњама  у развоју “Будућност” из Дервенте, у уторак, 29.12.2015. године уживали су у новогодишњем програму који је за њих организовала ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске у сарадњи са Позориштем младих ДИС. Слијепој
и слабовидој дјеци, полазницима ове школе, придружили су се њихови вршњаци из основне школе „Никола Тесла” из Дервенте. Пола сата иза поднева у сали Центра “Будућност” дјеци је изведена представа “Камен мудрости”, ауторски пројекат Новице Богдановића, директора ДИС позоришта, који се појављује у улози наратора.

Наредних сат времена малишани су уживали у интерактивној игри, бурно и весело пратећи догодовштине вилењака Кикија, чаробњака Микија и кловна Шики. Представа “Камен мудрости” је посебно намијењена дјеци оштећеног вида и ово је њено прво извођење. Кулминација свега био је долазак Дједа Мраза с пакетићима које је обезбиједио “Пионир” из Суботице. Ученици су се ређали на сцени изводећи празничне пјесмице за Дједа Мраза, а потом су им уручени пакетићи. Дједа Мраз испраћен је здушним хорским пјевањем.

Поред дјеце у програму су уживали и запослени из Центра као и делегација Специјалне библиотеке на челу с директором Желимирем Радиновићем.

Ово је први пут да у самом Центру гостује нека представа, иако Центар организује бројне креативне секције и активности о чему свједоче дјечје рукотворине на полицама и зидовима. Поред тога, два дана касније, 31.12. ученици Центра традиционално изводе своју представу и програм за родитеље, чиме обиљежавају крај године и почетак распуста.

Школу “Будућност”  похађа 44 дјеце,  а Дневни центар њих 22.