U utorak, 22. 9 2015. u 19 časova u prnjavorskom domu kulture održano je veče poezije, koje tradicionalno, 9. godinu zaredom organizuju Opštinska organizacija slijepih Prnjavor, JU Centar za kulturu i Književni klub „Talasi“.
Manifestaciju je otvorio predsjednik Opštinske organizacije slijepih Goran Vasić, a književnik Goran Vuković iz kluba „Talasi“ vodio je program. Na sceni su se smjenjivali književnici iz Prnjavora i okoline, recitujući svoja djela. Između ostalih nastupili su Milorad Mišo Đurđević iz Dervente, Slobodan Bajić Boco iz Banjaluke, Božidar Drinić i Saša Đukić iz Srpca, učenici osnovne škole „Branko Ćopić“ iz Prnjavora i mnogi drugi.
Posebnu pažnju izazvala je Borka Tadić sa svojom zbirkom pripovijedaka „Zbilje i tajanstva“, najnovijim izdanjem JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS. Prisutni su mogli da čuju priču „Zvijezde“, a o zbirci su govorili autorka i direktor Specijalne biblioteke Želimir Radinović. Poslije uspješnih promocija u Banjaluci – u Specijalnoj biblioteci i na sajmu knjige – ovo je prvo predstavljanje knjige „Zbilje i tajanstva“ van Banjaluke.
Gosti Prnjavorčana bili su predstavnici Saveza slijepih RS, Gradske organizacije slijepih Banjaluka, učenici Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ Derventa, predstavnici MOS Derventa, OOS Srbac i mnogobrojna publika.
Manifestaciju je podržala i Opština Prnjavor, a ispratili su je lokalni mediji.