У уторак, 22. 9 2015. у 19 часова у прњаворском дому културе одржано је вече поезије, које традиционално, 9. годину заредом организују Општинска организација слијепих Прњавор, ЈУ Центар за културу и Књижевни клуб „Таласи“.
Манифестацију је отворио предсједник Општинске организације слијепих Горан Васић, а књижевник Горан Вуковић из клуба „Таласи“ водио је програм. На сцени су се смјењивали књижевници из Прњавора и околине, рецитујући своја дјела. Између осталих наступили су Милорад Мишо Ђурђевић из Дервенте, Слободан Бајић Боцо из Бањалуке, Божидар Дринић и Саша Ђукић из Српца, ученици основне школе „Бранко Ћопић“ из Прњавора и многи други.
Посебну пажњу изазвала је Борка Тадић са својом збирком приповиједака „Збиље и тајанства“, најновијим издањем ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС. Присутни су могли да чују причу „Звијездe“, а о збирци су говорили ауторка и директор Специјалне библиотеке Желимир Радиновић. Послије успјешних промоција у Бањалуци – у Специјалној библиотеци и на сајму књиге – ово је прво представљање књиге „Збиље и тајанства“ ван Бањалуке.
Гости Прњаворчана били су представници Савеза слијепих РС, Градске организације слијепих Бањалука, ученици Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Дервента, представници МОС Дервента, ООС Србац и многобројна публика.
Манифестацију је подржала и Општина Прњавор, а испратили су је локални медији.