Borka Tadić i Saša Đukić na 15. festivalu omladinskih pozorišta Republike Srpske u Modriči

Poziv

U Srpskom kulturnom centru u Modriči od 14. do 19. oktobra održava se 15. festival omladinskih pozorišta Republike Srpske pod nazivom MODRIČA FEST 2015.
Organizator festivala je Asocijacija omladinskih pozorišta Republike Srpske, izvršni organizator Pozorište mladih Dis iz Banjaluke, a domaćin Opština Modriča, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.
Ova manifestacija karakteristična je po tome što je svake godine domaćin iz drugog grada, što omogućava decentralizaciju kulture u Srpskoj i podstiče da se i u drugim sredinama „razvija osjećaj prema pozorištu“. Svake večeri  predstaviće se po jedna predstava omladinskih pozorišta Republike Srpske, a posljednjeg dana biće proglašen pobjednik.
U okviru programa, u nedjelju 18.10. u 12 časova, kao gost festivala, nastupiće Borka Tadić sa svojom monodramom “U znaku bijelog štapa“. Poslije predstave biće održana promocija njene zbirke pripovijedaka „Zbilje i tajanstva“.
Publika u Modriči takođe će moći da pogleda slike Srpčanina Saše Đukića. Otvaranje izložbe predviđeno je u 13 časova, po završetku predstave i književne promocije.
Pozivamo sve zainteresovane da dođu u Srpski kulturni centar u Modriči u nedjelju, 18.10.2015. godine u 12 časova.
Učešćem slijepih i slabovidih umjetnika i stvaralaca na festivalu nastavlja se projekat „Horizonti“, koji realizuje JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske i Pozorište mladih Dis. Radi se o sedmim po redu „Horizontima“, a prvim van Banjaluke.
Pored Borke Tadić, gost festivala je i Pozorište mladih PATOS iz Smedereva sa predstavom Inner lights (Unutrašnja svetla), koja pruža jedinstven događaj uživanja u pozorištu putem svih čula, sem čula vida. Nesvakidašnji koncept pruža po prvi put mogućnost slijepim i slabovidim osobama da u potpunosti uživaju u jednom pozorišnom komadu, a osobe koje vide su kao publika izjednačene time što svi nose poveze preko očiju. Banjalučka publike imala je priliku da „pogleda“ ovu predstavu prošle godine, a modrička publika moći će to da uradi u subotu, 17. oktobra u 17 časova.
Na slijedećm linku možete pogledati raspored predstava: http://www.facebook.com/events/511803465652254/

Plakat festivala