Борка Тадић и Саша Ђукић на 15. фестивалу омладинских позоришта Републике Српске у Модричи

Позив

У Српском културном центру у Модричи од 14. до 19. октобра одржава се 15. фестивал омладинских позоришта Републике Српске под називом МОДРИЧА ФЕСТ 2015.
Организатор фестивала је Асоцијација омладинских позоришта Републике Српске, извршни организатор Позориште младих Дис из Бањалуке, а домаћин Општина Модрича, уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске.
Ова манифестација карактеристична је по томе што је сваке године домаћин из другог града, што омогућава децентрализацију културе у Српској и подстиче да се и у другим срединама „развија осјећај према позоришту“. Сваке вечери  представиће се по једна представа омладинских позоришта Републике Српске, а посљедњег дана биће проглашен побједник.
У оквиру програма, у недјељу 18.10. у 12 часова, као гост фестивала, наступиће Борка Тадић са својом монодрамом “У знаку бијелог штапа“. Послије представе биће одржана промоција њене збирке приповиједака „Збиље и тајанства“.
Публика у Модричи такође ће моћи да погледа слике Српчанина Саше Ђукића. Отварање изложбе предвиђено је у 13 часова, по завршетку представе и књижевне промоције.
Позивамо све заинтересоване да дођу у Српски културни центар у Модричи у недјељу, 18.10.2015. године у 12 часова.
Учешћем слијепих и слабовидих умјетника и стваралаца на фестивалу наставља се пројекат „Хоризонти“, који реализује ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске и Позориште младих Дис. Ради се о седмим по реду „Хоризонтима“, а првим ван Бањалуке.
Поред Bорке Тадић, гост фестивала је и Позориште младих ПАТОС из Смедерева са представом Inner lights (Унутрашња светла), која пружа јединствен догађај уживања у позоришту путем свих чула, сем чула вида. Несвакидашњи концепт пружа по први пут могућност слијепим и слабовидим особама да у потпуности уживају у једном позоришном комаду, а особе које виде су као публика изједначене тиме што сви носе повезе преко очију. Бањалучка публике имала је прилику да „погледа“ ову представу прошле године, а модричка публика моћи ће то да уради у суботу, 17. октобра у 17 часова.
На слиједећм линку можете погледати распоред представа: http://www.facebook.com/events/511803465652254/

Plakat festivala