Синоћ је у пуној сали бањалучког Дома омладине представљен „Џез поези кабаре“ (Jazz Poesy Cabaret“), јединствен микс ауторске поезије, квалитетне музике, шарма и духа учесника. У нешто више од сат времена програма уз обавезни бис, врхунски џез састав „Combine“ и пјесници Саша Берендика и Небојша Курузовић разгалили су публику и побрали овације. Уз пуно смијеха и добре енергије пригодно је обиљежен међународни дан шале, 1. април. Мада је овај перформанс пружио и много више.
Харизматични фронтмен Небојша Курузовић истакао је да су ауторске пјесме плод шестогодишњег рада и дружења са Сашом Берендиком, који је, уз гитару,  био задужен за пјевачке дионице, док је сам Небојша глумио, рецитовао и играо. Пјесме су покриле широк распон тема, од љубавних, ангажованих, рефлексивних, шаљивих до чак и пјесме о Бранку Ћопићу.
Бенд „Combine“ у саставу Милан Савић (клавир), Дејан Ђорђевић (бас гитара и контрабас),  Дејан Тркуља (бубњеви) и Невен Маринковић (кларинет) оправдао је још једном свој култни статус на бањалучкој клупској сцени виртуозно пратећи Небојшу. Све је испратила и интересантна сценографија са кишобранима који су висили са плафона, сточићем за прибором за чај и слично.
Небојша Курузовић искористио је прилику и захвалио се директору ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске Желимиру Радиновићу  на подршци, похваливши рад  и напоре наше установе.
Небојша је слабовид али свестран и активан млад човјек, талентовани извођач, запослен правник и отац троје дјеце, и као такав може да послужи као инспирација људима са оштећењем вида.
Ово је било претпремијерно извођење “Џез поези кабареа“ намијењено слијепим и слабовидим лицима и одабраној публици, пријатељима и сарадницим Библиотеке, а званична премијера се планира крајем маја. У публици су, између осталих, били Бранко Сузић, Радомир Радановић, Саша Грбић и многи други.
Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС има намјеру да још једном помјери границе и у своју издавачку дјелатност уврсти овај кабаре, те тиме постане прва библиотека у Европи која би издала аудио збирку поезије са ауторском џез музиком. Планирано је да овај кабаре обиђе и друге градове у нашој земљи и региону.