Sinoć je u punoj sali banjalučkog Doma omladine predstavljen „Džez poezi kabare“ (Jazz Poesy Cabaret“), jedinstven miks autorske poezije, kvalitetne muzike, šarma i duha učesnika. U nešto više od sat vremena programa uz obavezni bis, vrhunski džez sastav „Combine“ i pjesnici Saša Berendika i Nebojša Kuruzović razgalili su publiku i pobrali ovacije. Uz puno smijeha i dobre energije prigodno je obilježen međunarodni dan šale, 1. april. Mada je ovaj performans pružio i mnogo više.
Harizmatični frontmen Nebojša Kuruzović istakao je da su autorske pjesme plod šestogodišnjeg rada i druženja sa Sašom Berendikom, koji je, uz gitaru,  bio zadužen za pjevačke dionice, dok je sam Nebojša glumio, recitovao i igrao. Pjesme su pokrile širok raspon tema, od ljubavnih, angažovanih, refleksivnih, šaljivih do čak i pjesme o Branku Ćopiću.
Bend „Combine“ u sastavu Milan Savić (klavir), Dejan Đorđević (bas gitara i kontrabas),  Dejan Trkulja (bubnjevi) i Neven Marinković (klarinet) opravdao je još jednom svoj kultni status na banjalučkoj klupskoj sceni virtuozno prateći Nebojšu. Sve je ispratila i interesantna scenografija sa kišobranima koji su visili sa plafona, stočićem za priborom za čaj i slično.
Nebojša Kuruzović iskoristio je priliku i zahvalio se direktoru JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske Želimiru Radinoviću  na podršci, pohvalivši rad  i napore naše ustanove.
Nebojša je slabovid ali svestran i aktivan mlad čovjek, talentovani izvođač, zaposlen pravnik i otac troje djece, i kao takav može da posluži kao inspiracija ljudima sa oštećenjem vida.
Ovo je bilo pretpremijerno izvođenje “Džez poezi kabarea“ namijenjeno slijepim i slabovidim licima i odabranoj publici, prijateljima i saradnicim Biblioteke, a zvanična premijera se planira krajem maja. U publici su, između ostalih, bili Branko Suzić, Radomir Radanović, Saša Grbić i mnogi drugi.
Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS ima namjeru da još jednom pomjeri granice i u svoju izdavačku djelatnost uvrsti ovaj kabare, te time postane prva biblioteka u Evropi koja bi izdala audio zbirku poezije sa autorskom džez muzikom. Planirano je da ovaj kabare obiđe i druge gradove u našoj zemlji i regionu.