U utorak, 25 avgusta, u 13 časova u konferencijskoj sali JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske održaće se druženje sa poznatim  pjesnikom i dramskim umjetnikom Enesom Kiševićem.

Enes Kišević rođen je 1947. godine u Bosanskoj Krupi. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Ključu.  Godine 1971. diplomirao je na Akademiji kazališne i filmske umjetnosti u Zagrebu. Glumačku karijeru započeo je u Narodnom pozorištu Bosanske krajine u Banjaluci. Igrao je u više pozorišnih, filmskih i televizijskih drama. Dobitnik je značajnih književnih nagrada. Kiševićeve pjesme su prevedene na mnoge jezike, između ostalih na engleski, njemački, francuski, slovenski, italijanski, turski, mađarski, arapski. Autor je 24 knjiga poezije. Član je Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatskog haiku društva. Živi i radi u Zagrebu.

Pozivamo sve  ljubitelje dobre poezije, korisnike i prijatelje Specijalne biblioteke da dođu u našu ustanovu i iskoriste jedinstvenu priliku da se upoznaju sa književnim stvaralaštvom svestranog Enesa Kiševića.

Povod  dolaska Enesa Kiševića u Banjaluku je „Kočićev zbor“ gdje će dan ranije, 24. avgusta učestvovati na okruglom stolu posvećenom Petru Kočiću.

Enes Kisevic