У уторак, 25 августа, у 13 часова у конференцијској сали ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске одржаће се дружење са познатим  пјесником и драмским умјетником Енесом Кишевићем.

Енес Кишевић рођен је 1947. године у Босанској Крупи. Основну школу и гимназију завршио у Кључу.  Године 1971. дипломирао је на Академији казалишне и филмске умјетности у Загребу. Глумачку каријеру започео је у Народном позоришту Босанске крајине у Бањалуци. Играо је у више позоришних, филмских и телевизијских драма. Добитник је значајних књижевних награда. Кишевићеве пјесме су преведене на многе језике, између осталих на енглески, њемачки, француски, словенски, италијански, турски, мађарски, арапски. Аутор је 24 књига поезије. Члан је Друштва хрватских књижевника, Хрватског друштва драмских умјетника и Хрватског хаику друштва. Живи и ради у Загребу.

Позивамо све  љубитеље добре поезије, кориснике и пријатеље Специјалне библиотеке да дођу у нашу установу и искористе јединствену прилику да се упознају са књижевним стваралаштвом свестраног Енеса Кишевића.

Повод  доласка Енеса Кишевића у Бањалуку је „Кочићев збор“ гдје ће дан раније, 24. августа учествовати на округлом столу посвећеном Петру Кочићу.

Enes Kisevic