Poštovani korisnici,

Srdačno vas pozdravljam u ime svih zaposlenih  u Javnoj ustanovi Specijalnoj biblioteci za slijepa i slabovida lica Republike Srpske.

Nadam se da ste svi zdravo i dobro.

Koristim ovu priliku da vam saopštim nekoliko informacija koje su u vezi sa radom naše Biblioteke.

Naime, uprkos otežanom funkcionisanju, Biblioteka nije prekidala sa svojim radom i djelovanjem. Primijetili ste da knjige redovno stižu na vaše kućne adrese, a takva praksa će se nastaviti i u narednom periodu.

U pripremi su naši časopisi – zvučni magazin „Homer“ i časopis na brajevom pismu „Riječi u prstima“. O svemu ćete naravno, putem već poznate internet stranice www.bsrs.rs i društvenih mreža biti blagovremeno obavješteni.

Osim časopisa, spremamo i jedno iznenađenje za sve ljubitelje zvučnog sadržaja. Riječ je o platformi E-biblioteka preko koje će se sva zvučna izdanja Specijalne biblioteke moći preslušati. Platforma će u potpunosti biti pristupačna, odnosno prilagođena osobama sa oštećenim vidom.

Nadam se da će vas sve navedeno obradovati i da ćete nastaviti da koristite usluge naše Biblioteke, čitate i slušate kvalitetan sadržaj, koji će svakako u narednom periodu zbog novih naslova biti još veći.

Poštujmo mjere nadležnih institucija, brinimo jedni o drugima, jer muka je i prije bilo, pa smo ih kao ljudi zajednički savladali. Tako će biti i sa ovom pošasti zvanom korona virus, COVID-19.

U prethodnom periodu putem knjižnog fonda, časopisa, literarnog konkursa, raznih manifestacija i saradnji sa srodnim bibliotekama i ustanovama kulture, nastojali smo da kroz obrazovanje i kulturu unaprijedimo položaj slijepih i slabovidih lica. Pokazali smo  koliko možemo. Naravno, sve to ne bi bilo moguće da nije bilo vašeg zalaganja i učešća. Tako da, ukoliko imate neki prijedlog kako da unaprijedimo naše djelovanje ili neku kritiku, pohvalu, slobodno nam pišite. Radimo zajedno da još više poboljšamo rad naše Biblioteke koja je ujedno i najmlađa ustanova kulture u Republici Srpskoj i ponos našeg društva.

Želimir Radinović, direktor