Поштовани корисници,

Срдачно вас поздрављам у име свих запослених  у Јавној установи Специјалној библиотеци за слијепа и слабовида лица Републике Српске.

Надам се да сте сви здраво и добро.

Користим ову прилику да вам саопштим неколико информација које су у вези са радом наше Библиотеке.

Наиме, упркос отежаном функционисању, Библиотека није прекидала са својим радом и дјеловањем. Примијетили сте да књиге редовно стижу на ваше кућне адресе, а таква пракса ће се наставити и у наредном периоду.

У припреми су наши часописи – звучни магазин „Хомер“ и часопис на брајевом писму „Ријечи у прстима“. О свему ћете наравно, путем већ познате интернет странице www.bsrs.rs и друштвених мрежа бити благовремено обавјештени.

Осим часописа, спремамо и једно изненађење за све љубитеље звучног садржаја. Ријеч је о платформи Е-библиотека преко које ће се сва звучна издања Специјалне библиотеке моћи преслушати. Платформа ће у потпуности бити приступачна, односно прилагођена особама са оштећеним видом.

Надам се да ће вас све наведено обрадовати и да ћете наставити да користите услуге наше Библиотеке, читате и слушате квалитетан садржај, који ће свакако у наредном периоду због нових наслова бити још већи.

Поштујмо мјере надлежних институција, бринимо једни о другима, јер мука је и прије било, па смо их као људи заједнички савладали. Тако ће бити и са овом пошасти званом корона вирус, COVID-19.

У претходном периоду путем књижног фонда, часописа, литерарног конкурса, разних манифестација и сарадњи са сродним библиотекама и установама културе, настојали смо да кроз образовање и културу унаприједимо положај слијепих и слабовидих лица. Показали смо  колико можемо. Наравно, све то не би било могуће да није било вашег залагања и учешћа. Тако да, уколико имате неки приједлог како да унаприједимо наше дјеловање или неку критику, похвалу, слободно нам пишите. Радимо заједно да још више побољшамо рад наше Библиотеке која је уједно и најмлађа установа културе у Републици Српској и понос нашег друштва.

Желимир Радиновић, директор