Послије књиге Звездобројци у којој Михаило Пупин, Никола Тесла и Милутин Миланковић пишу о свом одрастању, у Специјалној библиотеци снимљен је и њен наставак.

Као и први дио, и други је приредила Александра Нинковић Ташић, а издала ју је издавачка кућа Агапе књига 2019. године. У Звездобројцима 2 о свом животу говоре Руђер Бошковић, Јован Цвијић, Атанасије Николић и Иван Ђаја.

Инспиративне приче ових у сваком смислу великих људи буде не само успавано насљеђе већ су и необичан путоказ ка животу вриједном живљења.

Не само својим успјесима и открићима, већ цјелокупним животом и дјеловањем ови људи су показали шта значе породица, вјера, морал, патриотизам, вјечне истине, јер Звјездобројци су увијек прво људи, па тек онда научници, како истиче приређивач у предговору.

На почетку књиге стоји мото – ријечи Ивана Ђаје: “Ништа не може бити на срећу људску ако не почива на љубави према добру”.

Читаоце ове књиге Александра Нинковић Ташић назива Звездорадозналцима,  који слово по слово, ријеч по ријеч  јачају знање и доброту.

Звучна књига је дио едиције Великани, која је започета првим дијелом Звездобројаца.

Траје 6 сати и 17 минута, прочитао ју је Петар Миљановић.