У Дому омладине у Бањалуци и у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ у Дервенти, одиграна је 13. и 14. новембра представа „Чудесна прича о Хелен Келер“.

Ова мултимедијална прича путем ефеката, кратких видео клипова и нарације глумаца прати живот „несвакидашње хероине“ Хелен Келер која је била слијепа и глува, али упркос томе савладала је многе препреке – научила је комуницирати, завршила је школу и факултет, те је остала запамћена не само као особа која је сензибилизирала јавност о проблемима особа са оштећеним видом и слухом, него и као књижевница.

Поред младих глумаца из ДИС позоришта (Александра Васиљевића, Тамаре Марић, Ведране Малић, Ање Бањац и Анабеле Зрнић) значајну улогу је остварила слијепа књижевница Борка Тадић која је извела адаптирану верзију своје монодраме „У знаку бијелог штапа“.

Сценарио за ову поучну представу потписује Огњен Богдановић, режију Новица Богдановић, док је директор продукције Желимир Радиновић.

Представа је у оба града поздрављена великим аплаузом и чини се да је 40 минута било мало да исприча све о Хелен Келер, али довољно да се публика заинтересује и научи нешто о особама са инвалидитетом, што је и био циљ како ДИС позоришта младих, тако и Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске.