U prostoriji Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS u prisustvu mnogobrojnih zvanica otvorena je izložba slika, mladog autora Saše Đukića.

Izložbu je, u srijedu (31.07)  otvorio rukovodilac biblioteke Želimir Radinović koji je naglasio važnost ovakvog jednog kulturnog događaja  tim više što je ovo prva izložba slikara i prva koju organizuje Biblioteka. Cilj ove izložbe je svakako  promocija i afirmacija stvaralaštva osoba sa oštećenim vidom s obzirom na to da je slikar, Saša Đukić i sam slabovido lice.

Saša Đukić  rođen je 1991. godine u Srpcu. Slikarstvo je otkrio još u osnovnoj školi a samom stvaralaštvu se ozbiljnije posvetio tokom srednjoškolskog obrazovanja. Glavna preokupacija ovog umjetnika, koji je po zanimanju fizioterapeut su pejzaži. Inspiraciju za svoje slike, ulja na platnu, Saša pronalazi u prirodi i detaljima koje ‘susreće’ u knjigama, medijima i okolini oko sebe. Sve to, koristeći poznatu tehniku slikanja Boba Rosa sjedinjuje u umjetničko djelo.

Svi koji nisu prisustvali otvaranju izložbe imaće priliku da je posjete u naredne dvije sedmice (31.07 – 14.08) u periodu od 9,00 do 14,00 časova u prostoriji Biblioteke (ul. Frane Supila 31 f). Izložba je prodajnog karaktera.