У просторији Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС у присуству многобројних званица отворена је изложба слика, младог аутора Саше Ђукића.

Изложбу је, у сриједу (31.07)  отворио руководилац библиотеке Желимир Радиновић који је нагласио важност оваквог једног културног догађаја  тим више што је ово прва изложба сликара и прва коју организује Библиотека. Циљ ове изложбе је свакако  промоција и афирмација стваралаштва особа са оштећеним видом с обзиром на то да је сликар, Саша Ђукић и сам слабовидо лице.

Саша Ђукић  рођен је 1991. године у Српцу. Сликарство је открио још у основној школи а самом стваралаштву се озбиљније посветио током средњошколског образовања. Главна преокупација овог умјетника, који је по занимању физиотерапеут су пејзажи. Инспирацију за своје слике, уља на платну, Саша проналази у природи и детаљима које ‘сусреће’ у књигама, медијима и околини око себе. Све то, користећи познату технику сликања Боба Роса сједињује у умјетничко дјело.

Сви који нису присуствали отварању изложбе имаће прилику да је посјете у наредне двије седмице (31.07 – 14.08) у периоду од 9,00 до 14,00 часова у просторији Библиотеке (ул. Фране Супила 31 ф). Изложба је продајног карактера.