Обиљежавање Међународног дана старих у Специјалној библиотеци

Поводом Међународног дана старих, у Специјалној библиотеци 01. октобра  биће уприличен пригодан програм у сарадњи са ЈУ Центар за социјални рад, Дневним центром за старе и Клубом 15-100.

Међународни дан старијих особа обиљежава се у складу са Резолуцијом  45 / 106 која је усвојена на Главној скупштини Уједињених нација 14. децембра 1990, са циљем да се нагласи важност осигуравања животног окружења, које се може прилагодити потребама и способностима трећег доба.

У складу са овогодишњом, двадесет и четвртом по реду темом Међународног дана старих – Не изостављајући никог, промовишемо друштво  за све (“Leaving No One Behind: Promoting a Society for All”), наша Установа је припремила програм који почиње у 11 часова, а у оквиру којег ће посјетиоци и особе старије животне доби имати прилику да се упознају са радом наше Библиотеке, тачније предностима које пружају звучне књиге и начином на које оне могу послужити старијима. Потом ћемо сви заједно уживати и у краткој позоришној представи, а захваљујући дневним центрима биће организована и изложба радова старијих особа која ће се састојати од слика, украса, ручних радова и осталих рукотворина старијх.

01. октобар 2014, 11 часова – Добро дошли у Библиотеку!