Obilježavanje Međunarodnog dana starih u Specijalnoj biblioteci

Povodom Međunarodnog dana starih, u Specijalnoj biblioteci 01. oktobra  biće upriličen prigodan program u saradnji sa JU Centar za socijalni rad, Dnevnim centrom za stare i Klubom 15-100.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u skladu sa Rezolucijom  45 / 106 koja je usvojena na Glavnoj skupštini Ujedinjenih nacija 14. decembra 1990, sa ciljem da se naglasi važnost osiguravanja životnog okruženja, koje se može prilagoditi potrebama i sposobnostima trećeg doba.

U skladu sa ovogodišnjom, dvadeset i četvrtom po redu temom Međunarodnog dana starih – Ne izostavljajući nikog, promovišemo društvo  za sve (“Leaving No One Behind: Promoting a Society for All”), naša Ustanova je pripremila program koji počinje u 11 časova, a u okviru kojeg će posjetioci i osobe starije životne dobi imati priliku da se upoznaju sa radom naše Biblioteke, tačnije prednostima koje pružaju zvučne knjige i načinom na koje one mogu poslužiti starijima. Potom ćemo svi zajedno uživati i u kratkoj pozorišnoj predstavi, a zahvaljujući dnevnim centrima biće organizovana i izložba radova starijih osoba koja će se sastojati od slika, ukrasa, ručnih radova i ostalih rukotvorina starijh.

01. oktobar 2014, 11 časova – Dobro došli u Biblioteku!