Zbog velike zainteresovanosti i izlaska u susret svojim korisnicima, Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS, donijela je odluku da ovogodišnji, šesti po redu knjižnjvni konkurs produži do 10. decembra ove godine.

Ova odluka je proistekla i iz činjenice da dvjestagodišnjica rođenja našeg književnog velikana treba da bude obilježena na najbolji mogući način, a pisana riječ je upravo ta koja daje težinu ovom jubileju.

Pravila Konkursa

Tema ovogodišnjeg, šestog po redu konkursa je: Dva vijeka od rođenja Njegoša.

Konkurs je otvoren za sve. Poželjan je što veći odziv slijepih i slabovidih lica ali i svih onih koji imaju spisateljskog dara.

Na konkurs se mogu slati radovi iz svih književnih rodova i žanrova.

Objavljivani i nagrađivani radovi, kao i radovi dospjeli po završetku konkursa neće se uzimati u obzir.

Radovi se primaju na jezicima iz govornog područja bivše Jugoslavije, štampani na standardnom, brajevom pismu ili na kompakt disku. Radove slati na adresu: Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS; Frane Supila 31 f, 78 000 Banja Luka ili na i-mejl: casopis.homer@gmail.com

Konkurs je anoniman. Radovi se dostavljaju pod šifrom. U posebnoj koverti učesnik dostavlja svoju punu adresu i šifru kojom je označen rad.

Radove će ocijeniti stručni žiri i izdvojiti tri najbolja. Autorima nagrađenih radova, uz novčanu nagradu, dodjeliće se i diploma.

Rezultati konkursa biće objavljeni do kraja decembra 2013.,  a nagrađeni radovi biće objavljeni u posebnoj publikaciji na formatima prilagođenim slijepim i slabovidim licima, kao i u časopisima Biblioteke – zvučnom časopisu „Homer“ i časopisu „Riječi u prstima“ na brajevom pismu.