Јавна установа Републике Српске у области културе Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС поводом обиљежавања 200. годишњице од рођења Луја Браја расписује литерарни конкурс.

Позвани су сви заинтересовани са говорног подручја бивше СФРЈ који имају списатељског дара, да се  пријаве на наш конкурс.

Радови могу бити искључиво прозни, а тематика радова у вези са видом. Конкурс траје од 15.07. до 01.11.2009. године.

Радови ће се оцјењивати у двије категорије, јуниорској (до 18 година) и сениорској (преко 18 година). Наградни фонд обезбјеђује Библиотека.

Пријављени радови могу бити дужине највише до  десет (10) страница  у А4 формату, тј. у фонту величине 12 у електронској форми.

Заинтересовани аутори своје радове треба да дозначе путем поште или електронским путем, на адресу Франа Супила 31ф Бања Лука, односно на е-mail: ssrs@blic.net. Рад се означава шифром а подаци о аутору и рјешење шифре достављају су у посебној коверти.

На конкурс се не могу слати већ објављени радови.

Именован је жири у саставу: Ранко Рисојевић – књижевник, Александра Чворовић –  књижевник  и Марија Павловић – професор. Жири ће извршити избор најквалитетнијих радова које ћемо објавити у посебној публикацији.

Сретно!