U okviru edicije “Jedan pisac, jedna knjiga”, mladi autor iz Laktaša Saša Baštinac pročitao je u tonskom studiju Biblioteke svoj roman prvenac  “Neuravnoteženi”,  koji je objavljen 2014. godine i izazvao je veliku pažnju čitalaca. Saša Baštinac autor je  pjesničkih zbirki „Na pučini sna“ i „Depilacija jezika“. Rođen je 1989. godine u Banjaluci. Diplomirani je žurnalista i PR za odnose s javnošću. Književnošću se bavi od 2007. godine.

Roman “Neuravnoteženi” je šokantna priča o tragačima za srećom koje možemo sresti svuda oko nas. O onim, naizgled običnim ljudima, koje uništava nepodnošljiva lakoća postojanja, bez ikakvog učestvovanja u sopstvenom životu.

Saša Baštinac je prvi autor iz Laktaša, član kluba pisaca zavičajnih stvaralaca, čija će knjiga dobiti i zvučno izdanje. Na inicijativu Narodne biblioteke “Veselin Masleša” Laktaši dogovoreno je snimanje zvučnih knjiga i ostalih zainteresovanih zavičajnih pisaca.  Cilj ovoga je promovisanje književnosti sa naših terena i povećanje knjižnog fonda biblioteke.

Zvučna knjiga traje 4 sata i 12 minuta, tonska obrada Dragana Božić.