У оквиру едиције “Један писац, једна књига”, млади аутор из Лакташа Саша Баштинац прочитао је у тонском студију Библиотеке свој роман првенац  “Неуравнотежени”,  који је објављен 2014. године и изазвао је велику пажњу читалаца. Саша Баштинац аутор је  пјесничких збирки „На пучини сна“ и „Депилација језика“. Рођен је 1989. године у Бањалуци. Дипломирани је журналиста и ПР за односе с јавношћу. Књижевношћу се бави од 2007. године.

Роман “Неуравнотежени” је шокантна прича о трагачима за срећом које можемо срести свуда око нас. О оним, наизглед обичним људима, које уништава неподношљива лакоћа постојања, без икаквог учествовања у сопственом животу.

Саша Баштинац је први аутор из Лакташа, члан клуба писаца завичајних стваралаца, чија ће књига добити и звучно издање. На иницијативу Народне библиотеке “Веселин Маслеша” Лакташи договорено је снимање звучних књига и осталих заинтересованих завичајних писаца.  Циљ овога је промовисање књижевности са наших терена и повећање књижног фонда библиотеке.

Звучна књига траје 4 сата и 12 минута, тонска обрада Драгана Божић.