Zvučno izdanje prve knjige čuvenog motivacionog govornika i evangelizatora srpskog porijekla Nika Vujičića, koji je krajem prošle godine na svojoj govorničkoj turneji posjetio i našu zemlju.

Rođen bez ruku i nogu, Nik Vujičić je čovjek koji je uspio da prevaziđe svoje fizičke nedostatke i vodi nezavisan, bogat i ispunjen život. Svojim pozitivnim stavom prema prevazilaženju prepreka i ostvarivanju snova postao je inspiracija milionima ljudi širom svijeta. Stekao je brojna međunarodna priznanja, a ljudima prvenstveno poručuje – ne samo riječima već i svojim primjerom – da je najvažnije imati cilj u životu, bez obzira na sve teškoće i naizgled nepremostive prepreke. 

Kroz 12 poglavlja ove knjige Nik opisuje svoja nevjerovatna iskustva i borbe, i dijeli s čitaocima pouke do kojih je došao, prihvativši svoj invaliditet kao blagoslov koji mu je omogućio da krene božijim putem i kroz svoj poziv  dopre do ogromnog broja ljudi.

Zvučna knjiga traje 7 sati i 47 minuta, a pročitala ju je Dragana Božić.  

Nik Vujičić rođen je 1982. godine u Brizbejnu, u Australiji. Sa sedamnaest godina je počeo da drži predavanja o svojim problemima i osnovao neprofitnu organizaciju Živjeti slobodno. Diplomirao je računovodstvo i finansijsko planiranje. Počeo je da putuje i drži motivaciona predavanja širom svijeta. Prvu knjigu „Živjeti slobodno“ objavio je 2010. godine. Snimio je i nekoliko dokumentarnih filmova. Trenutno živi u Kaliforniji, sa suprugom Kanae i njihovih četvero djece.