Istinita priča o engleskim i francuskim špijunkama u Prvom svjetskom ratu, hrabrim ženama koje su umnogome mijenjale tok istorije.

1915. Iv Gardiner gori od želje da se uključi u borbu protiv Nijemaca i nenadano joj se ukazuje prilika da postane uhoda. U okupiranoj Francuskoj upoznaje se s čudesnom Lili, „kraljicom uhoda“, koja rukovodi Alisinom mrežom, ogromnom mašinerijom tajnih agenata, neprijatelju ispred nosa. Lili će joj biti mentor, i između ove dvije žene razviće se snažno prijateljstvo.

1947. Nakon završetka Drugog svjetskog rata američka studentkinja Šarli Sent Kler trudna je, neudata i na pragu da je roditelji izbace iz kuće. Dok se bori sa odlukama koje će joj promenijeti život, Šarli gaji nadu da je njena voljena rođaka Roz, koja je nestala u Francuskoj za vrijeme nacističke okupacije, možda još živa. Obrevši se u Engleskoj, Šarli odlučuje da otkrije šta se dogodilo s njenom rođakom.

Nakon više od trideset godina, progonjena jednim izdajstvom koje je raskinulo Alisinu mrežu, Iv svoje dane provodi u pijanstvu, osamljena u oronuloj kući u Londonu. Do one noći kada će u njen dom upasti mlada Amerikanka i izgovoriti ime koje Iv nije čula decenijama. Ovo ime će ih povesti u misiju potrage za istinom.

Knjigu u trajanju od 17 sati i 39 minuta pročitala je Dragana Božić.