Истинита прича о енглеским и француским шпијункама у Првом свјетском рату, храбрим женама које су умногоме мијењале ток историје.

1915. Ив Гардинер гори од жеље да се укључи у борбу против Нијемаца и ненадано јој се указује прилика да постане ухода. У окупираној Француској упознаје се с чудесном Лили, „краљицом ухода“, која руководи Алисином мрежом, огромном машинеријом тајних агената, непријатељу испред носа. Лили ће јој бити ментор, и између ове двије жене развиће се снажно пријатељство.

1947. Након завршетка Другог свјетског рата америчка студенткиња Шарли Сент Клер трудна је, неудата и на прагу да је родитељи избаце из куће. Док се бори са одлукама које ће јој променијети живот, Шарли гаји наду да је њена вољена рођака Роз, која је нестала у Француској за вријеме нацистичке окупације, можда још жива. Обревши се у Енглеској, Шарли одлучује да открије шта се догодило с њеном рођаком.

Након више од тридесет година, прогоњена једним издајством које је раскинуло Алисину мрежу, Ив своје дане проводи у пијанству, осамљена у оронулој кући у Лондону. До оне ноћи када ће у њен дом упасти млада Американка и изговорити име које Ив није чула деценијама. Ово име ће их повести у мисију потраге за истином.

Књигу у трајању од 17 сати и 39 минута прочитала је Драгана Божић.