Едиција „Отргнути од заборава“ постала је богатија за још један наслов. На Брајевом писму одштампана је у четири свеске књига „Добротворна мисија за Србију у Првом светском рату – Писма из Америке и Канаде 1915-1920. године“ Јелене Лозанић Фротингхам.

Млада Српкиња Јелена Лозанић 1915. године се као изасланица Црвеног крста Краљевине Југославије упутила за Америку. На себе је узела задатак да прикупи помоћ за свој настрадали народ, али и да упозна јавност Сједињених Америчких Држава о патњама народа своје отаџбине и страдањима избјеглица – жена, дјеце, стараца, коју су напустили своје домове и своју земљу, да не би били поробљени. О свему овоме водила је дневник, који је у виду књиге први и једини пут објављен у издању „Удружења носилаца Албанске споменице“ 1970. године у Београду.

Боравак на чувеном броду Лузитанији, упознавање са америчким, индијанским и обичајима путника намјерника, само су дио ове занимљиве приче коју је свакако употпунило и ауторкино дружење са великим Михајлом Пупином.

У припреми је и звучно издање књиге, које чита Жана Вукосављевић.