Irvin Jalom je poznati psihoterapeut, počasni profesor psihijatrije na Univerzitetu Stanford, a njegove knjige popularne su širom svijeta.

Poslije knjige “Kad je Niče plakao” Specijalna biblioteka snimila je ovu zbirku od 10 briljantnih priča, u kojoj Jalom opisuje specifične, ali reprezentativne slučajeve sa kojima se sreo u svojoj karijeri kao i jedinstvene načine pristupa terapeuta u svakom od njih.

Klijenti u ovim pričama se nose sa strahom od smrti, gubitkom voljenih osoba i konačnim gubitkom sebe, s pitanjem kako da smisleno prožive život, kako da se bore sa starošću i gubitkom životnih mogućnosti, s izborima, s fundamentalnom izolovanošću. Ove priče govore upravo o ponovnom uzimanju života u svoje ruke i pružanju ohrabrenja i podrške.

Kako sam Jalom kaže, on piše za one među nama koji su istinski zainteresovani za ljudsku psihu i lični razvoj, za mnoge čitaoce koji će se identifikovati sa vanvremenskim egzistencijalnim krizama opisanim u ovim pričama, kao i za osobe koje razmišljaju o uključivanju u psihoterapiju ili su usred nje.

Zvučna knjiga traje 6 sati i 4 minuta, pročitala ju je Dragana Božić.