Ирвин Јалом је познати психотерапеут, почасни професор психијатрије на Универзитету Станфорд, а његове књиге популарне су широм свијета.

Послије књиге “Кад је Ниче плакао” Специјална библиотека снимила је ову збирку од 10 бриљантних прича, у којој Јалом описује специфичне, али репрезентативне случајеве са којима се срео у својој каријери као и јединствене начине приступа терапеута у сваком од њих.

Клијенти у овим причама се носе са страхом од смрти, губитком вољених особа и коначним губитком себе, с питањем како да смислено проживе живот, како да се боре са старошћу и губитком животних могућности, с изборима, с фундаменталном изолованошћу. Ове приче говоре управо о поновном узимању живота у своје руке и пружању охрабрења и подршке.

Како сам Јалом каже, он пише за оне међу нама који су истински заинтересовани за људску психу и лични развој, за многе читаоце који ће се идентификовати са ванвременским егзистенцијалним кризама описаним у овим причама, као и за особе које размишљају о укључивању у психотерапију или су усред ње.

Звучна књига траје 6 сати и 4 минута, прочитала ју је Драгана Божић.