Након објављивања неколико различитих издања намијењених основношколцима и средњошколцима („Језиколовац“, „Први кораци“, „Сунчана обала“…) издавачко одјељење Специјалне библиотеке сјетило се и најмлађих.

Наиме, у сарадњи са писцем Душком Милуновићем у тонском студију Библиотеке, снимљена је књига „Цврчкова пјесма“.

Ријеч је о невеликој збирци поезије која кроз 25 пјесама прати авантуре Цврчка Стеве, Гусјенице Мице, Жапца Жака и осталих другара, који ће надамо се освојити срца не само најмлађе, већ и нешто старије читалачке публике која путем литературе се враћа у најсрећнији дио живота – у дјетињство.

Поред 25 пјесама распоређених у једнак број фајлова, звучно издање садржи и пишчеву биографију, али и ријеч стручњака – рецензената.

Књигу у укупном трајању од 24 минуте је за потребе корисника Специјалне библиотеке прочитао глумац Рајко Марчета, док је за тонску обраду била задужена библиотекарка Јелена Радаковић.

„Цврчкова пјесма“ је прва од четири књиге пјесама Душка Милуновића (1966) који је за своје текстове добио многа признања и нашао се у чувеној „Антологији савременог српског стваралаштба у расејању“ из 2015. године.

У наставку послушајте пјесме „Цврчак Стева“, „Мој мачак“ и „Планета Земља“.

Цврчак Стева
Мој мачак
Планета Земља