Nakon objavljivanja nekoliko različitih izdanja namijenjenih osnovnoškolcima i srednjoškolcima („Jezikolovac“, „Prvi koraci“, „Sunčana obala“…) izdavačko odjeljenje Specijalne biblioteke sjetilo se i najmlađih.

Naime, u saradnji sa piscem Duškom Milunovićem u tonskom studiju Biblioteke, snimljena je knjiga „Cvrčkova pjesma“.

Riječ je o nevelikoj zbirci poezije koja kroz 25 pjesama prati avanture Cvrčka Steve, Gusjenice Mice, Žapca Žaka i ostalih drugara, koji će nadamo se osvojiti srca ne samo najmlađe, već i nešto starije čitalačke publike koja putem literature se vraća u najsrećniji dio života – u djetinjstvo.

Pored 25 pjesama raspoređenih u jednak broj fajlova, zvučno izdanje sadrži i piščevu biografiju, ali i riječ stručnjaka – recenzenata.

Knjigu u ukupnom trajanju od 24 minute je za potrebe korisnika Specijalne biblioteke pročitao glumac Rajko Marčeta, dok je za tonsku obradu bila zadužena bibliotekarka Jelena Radaković.

„Cvrčkova pjesma“ je prva od četiri knjige pjesama Duška Milunovića (1966) koji je za svoje tekstove dobio mnoga priznanja i našao se u čuvenoj „Antologiji savremenog srpskog stvaralaštba u rasejanju“ iz 2015. godine.

U nastavku poslušajte pjesme „Cvrčak Steva“, „Moj mačak“ i „Planeta Zemlja“.

Cvrčak Steva
Moj mačak
Planeta Zemlja