У новом, јулском броју нашег и вашег часописа на Брајевом писму очекује вас прегршт занимљивих тема.

Због ограниченог рада током прољећа усљед епидемиолошке ситуације, тек сад смо у прилици да вам представимо побједнике прошлогодишњег, XII књижевног конкурса Библиотеке. Прочитајте побједничке радове и образложење жирија. У наредном броју часописа очекујте позив на нови конкурс.

Представљамо вам нову књигу на Брајевом писму,  збирку прича Алексе Микића „Сунчана обала“, култно дјечије дјело школске лектире.

Ту је и есеј о корони и епидемијама кроз историју младог израелског историчара Јувала Ное Харарија, писца бестселера „Сапијенс: кратка историја човјечанства“ и „Хомо деус: Кратка историја сутрашњице“.

На ову тему надовезује се и занимљива сторија о мађарском љекару Земелвајсу који је открио значај хигијене руку и изазвао револуцију у дотадашњој пракси операција.

Представљамо вам лик и дјело Ребеке Вест, енглеске списатељице, ауторке култног дјела „Црно јагње, сиви соко“, једног од најбољих и најпознатијих путописа по Балкану, написаних у освит Другог свјетског рата. Сазнајте више о нама, нашем карактеру, историји, култури кроз призму добронамјерне Енглескиње.

Ту је и прича о „лијевом стопалу“ ирског писца и сликара Кристија Брауна, који је упркос церебралној парализи „оставио траг“ у умјетности и послужио као инспирација бројним људима. На основу његове биографије снимљен је чувени и Оскаром награђивани филм  „Моје лијево стопало“.

У рубрици Живот и здравље бавимо се питањима имунитета. Научите шта је то аутофагија, која је добробит купања у хладној води и како да најбрже и најлакше провјерите своје срце.

Ово је само кратак преглед садржаја 9. броја „Ријечи у прстима“ којим смо жељели да заинтересујемо читаоце, који већ од  данас могу да очекују часопис пред вратима. Надамо се да ћете уживати и пронаћи нешто за себе.

До новог броја и нових занимљивих тема, срдачан поздрав од вјерне редакције!