Представљамо вам нови број омиљеног часописа на Брајевом писму. Редакција предвођена уредником Јовицом Радановићем потрудила се и овај пут да издвоји занимљиве и актуелне садржаје. Поменућемо само неке.

 Упознајте се са књигом „Ево их иду – доживљаји босанског народа под Аустријом“ списатељке Јованке Милошевић, којом смо се представили на овогодишњем Међународном београдском сајму књиге. Ријеч је о аутентичном документу о једном дијелу наше историје, писаном из пера савременика. Жељели смо да освијетлимо један период историје и књижевног стварања који је већини непознат, а битан је за културни идентитет наших простора, те скренемо пажњу на једну од првих ауторки из Бањалуке.

Читаоци ће такође сазнати све о посјети колега из Библиотеке за слијепе Црне Горе и представи коју су том приликом извели слијепи глумци аматери из драмске секције Културног центра „Хомер“, која је наишла на топао пријем публике у Народном позоришту Републике Српске. 
Прочитајте и о новим књигама на Брајевом писму размијењеним са подгоричком библиотеком, које можете позајмити и читати.

Ту је и информација и позив на 12. књижњевни конкурс Специjалне библиотеке.

Прочитајте интервју са Небојшом Курузовићем, оснивачем  бенда „Џез поези кабаре“, успјешног младог човјека кога визуелни хендикеп није омео у амбицијама.

Послије свјетског успјеха енглеске серије „Чернобиљ“ доносимо вам причу о јунаку ове несреће научнику Валерију Легасову чији су несебични напори и морални интегритет спријечили већу трагедију. Као наставак ове приче, познати бањалучки путник Роберт Дацешин у свом путопису окрива како Чернобиљ изгледа данас и како уопште доћи до овог локалитета.

Филм „Дневник Дијане Будисављевић“ послије много година ћутње скренуо је заслужену пажњу на ову храбру и изузетну жену која је у вријеме Другог свјетског рата из јасеновачког логора спасила више од 10.000 дјеце. Причу о Дијану доносимо кроз интервју са аутором књиге „Дијанина листа“ Вилхелмом Куесом.

Ове и још много других садржаја наћи ћете између корица „Ријечи у прстима“ у редовним рубрикама. Надамо се да смо и овог пута оправдали ваше повјерење ида ћете уживати читајући.

Срдачан поздрав до новог броја!

Редакција