Predstavljamo vam novi broj omiljenog časopisa na Brajevom pismu. Redakcija predvođena urednikom Jovicom Radanovićem potrudila se i ovaj put da izdvoji zanimljive i aktuelne sadržaje. Pomenućemo samo neke.

 Upoznajte se sa knjigom „Evo ih idu – doživljaji bosanskog naroda pod Austrijom“ spisateljke Jovanke Milošević, kojom smo se predstavili na ovogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjige. Riječ je o autentičnom dokumentu o jednom dijelu naše istorije, pisanom iz pera savremenika. Željeli smo da osvijetlimo jedan period istorije i književnog stvaranja koji je većini nepoznat, a bitan je za kulturni identitet naših prostora, te skrenemo pažnju na jednu od prvih autorki iz Banjaluke.

Čitaoci će takođe saznati sve o posjeti kolega iz Biblioteke za slijepe Crne Gore i predstavi koju su tom prilikom izveli slijepi glumci amateri iz dramske sekcije Kulturnog centra „Homer“, koja je naišla na topao prijem publike u Narodnom pozorištu Republike Srpske. 
Pročitajte i o novim knjigama na Brajevom pismu razmijenjenim sa podgoričkom bibliotekom, koje možete pozajmiti i čitati.

Tu je i informacija i poziv na 12. knjižnjevni konkurs Specijalne biblioteke.

Pročitajte intervju sa Nebojšom Kuruzovićem, osnivačem  benda „Džez poezi kabare“, uspješnog mladog čovjeka koga vizuelni hendikep nije omeo u ambicijama.

Poslije svjetskog uspjeha engleske serije „Černobilj“ donosimo vam priču o junaku ove nesreće naučniku Valeriju Legasovu čiji su nesebični napori i moralni integritet spriječili veću tragediju. Kao nastavak ove priče, poznati banjalučki putnik Robert Dacešin u svom putopisu okriva kako Černobilj izgleda danas i kako uopšte doći do ovog lokaliteta.

Film „Dnevnik Dijane Budisavljević“ poslije mnogo godina ćutnje skrenuo je zasluženu pažnju na ovu hrabru i izuzetnu ženu koja je u vrijeme Drugog svjetskog rata iz jasenovačkog logora spasila više od 10.000 djece. Priču o Dijanu donosimo kroz intervju sa autorom knjige „Dijanina lista“ Vilhelmom Kuesom.

Ove i još mnogo drugih sadržaja naći ćete između korica „Riječi u prstima“ u redovnim rubrikama. Nadamo se da smo i ovog puta opravdali vaše povjerenje ida ćete uživati čitajući.

Srdačan pozdrav do novog broja!

Redakcija