Poslije duže pauze, s ponosom predstavljamo novi broj kulturno-naučnog i informativno-zabavnog časopisa za slijepe „Riječi u prstima“.

Stalna redakcija predvođena urednikom Jovicom Radanovićem u ovom, šestom broju pripremila je za vas zanimljive i aktuelne sadržaje. U rubrici Novosti iz biblioteke osvrnuli smo se na međunarodnu konfreneciju o brajevom pismu održanu u našoj ustanovi, kao i na izdavačku djelatnost u prethodnom periodu –  što na brajeve, što na zvučne knjige.

Rubrika Kultura i umjetnost donosi priču o Marakeškom sporazumu te desetom jubilarnom književnom konkursu biblioteke. Takođe predstavljamo vam proizvođača softvera za brajevo pismo Daksberi sistems DBT koji podržava sve svjetske jezike. Pročitajte kako to matične ćelije vraćaju vid i koje su sve dobrobiti joge za tijelo i duh. U rubrici Oni su ostavili trag donosimo vam inspirativne životopise slijepih ljudi s naših prostora – dva Miladina, Trkulje i Dragojevića, koji nisu dozvolili da ih hendikep ograniči u ostvarenju snova.

O ovome i mnogo čemu drugom čitajte na stranicama trenutno jedinog časopisa na brajevom pismu u Bosni i Hercegovini. Uz nadu da nećete dugo čekati na sljedeći broj, srdačan pozdrav od redakcije!