У четвртак, 05.06.2014. у конференцијској сали Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС одржана је завршна конференција у оквиру пројекта „Звучне књиге“ – побољшање приступа јавним библиотекарским услугама за слијепа и слабовида лица, заједничког подухвата Знанствене књижнице Задар и Градске организације слијепих Бањалука. Општи циљ пројекта је да допринесе побољшању квалитета живота и социјализације у подручју Задарске жупаније и регије Бањалука а кроз омогућавање приступа образовању за слијепа и слабовида лица.
Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС, која својом дјелатношћу покрива и област образовања, подржала је овај пројекат и понудила своју помоћ, техничку и савјетодавну, прије свега Градској организацији слијепих Бањалука, с којом његује одличне односе.
Завршна конференција одржана је у присуству многобројне публике и медија. На почетку програма присутнима се обратио Мирослав Мандић. О резултатима пројекта „Звучне књиге“ говорили су пројект менаџери Норма Миочић и Радомир Радановић,  као и Бранко Сузић, предсједник Савеза слијепих Републике Српске. Весна Маринковић Војводић испред Градске развојне агенције Бањалука представила је  значај нових капацитета и одрживост.

Успјех пројекта поздравили су представници републичког и локалног нивоа власти и институција – између осталих Министарство здравља и социјалне заштите РС, Градска управа Бањалука, Центар за социјални рад Бањалука и, наравно, Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС.
Директор Желимир Радиновић нагласио је значај оваквих и сличних пројеката за слијепог и слабовидог корисника и његово самоостваривање у друштву. Као пријатељ пројекта, понудио је помоћ, подршку и сваки вид сарадње од стране Специјалне библиотеке.
Усљедила је дискусија и конференција за новинаре.