U četvrtak, 05.06.2014. u konferencijskoj sali Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS održana je završna konferencija u okviru projekta „Zvučne knjige“ – poboljšanje pristupa javnim bibliotekarskim uslugama za slijepa i slabovida lica, zajedničkog poduhvata Znanstvene knjižnice Zadar i Gradske organizacije slijepih Banjaluka. Opšti cilj projekta je da doprinese poboljšanju kvaliteta života i socijalizacije u području Zadarske županije i regije Banjaluka a kroz omogućavanje pristupa obrazovanju za slijepa i slabovida lica.
Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS, koja svojom djelatnošću pokriva i oblast obrazovanja, podržala je ovaj projekat i ponudila svoju pomoć, tehničku i savjetodavnu, prije svega Gradskoj organizaciji slijepih Banjaluka, s kojom njeguje odlične odnose.
Završna konferencija održana je u prisustvu mnogobrojne publike i medija. Na početku programa prisutnima se obratio Miroslav Mandić. O rezultatima projekta „Zvučne knjige“ govorili su projekt menadžeri Norma Miočić i Radomir Radanović,  kao i Branko Suzić, predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske. Vesna Marinković Vojvodić ispred Gradske razvojne agencije Banjaluka predstavila je  značaj novih kapaciteta i održivost.

Uspjeh projekta pozdravili su predstavnici republičkog i lokalnog nivoa vlasti i institucija – između ostalih Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, Gradska uprava Banjaluka, Centar za socijalni rad Banjaluka i, naravno, Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS.
Direktor Želimir Radinović naglasio je značaj ovakvih i sličnih projekata za slijepog i slabovidog korisnika i njegovo samoostvarivanje u društvu. Kao prijatelj projekta, ponudio je pomoć, podršku i svaki vid saradnje od strane Specijalne biblioteke.
Usljedila je diskusija i konferencija za novinare.