Veče uoči Vidovdana na platou iza Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske održan je tradicionalni kulturno-zabavni program, poklon Specijalne biblioteke  povodom krsne slave Gradske organizacije slijepih Banjaluka.

Goste iz Republike Srpske i Srbije zabavljao je ansambl Zdravka Ćosića. Književnik Miladin Berić, uvijek rado viđen gost u Biblioteci, svojim aforizmima i pjesmama kroz dva bloka nastupa usijao je atmosferu i pobrao ovacije publike.

Program je vodio Nebojša Kuštrinović, legendarni banjalučki meteorolog. On je podsjetio na značaj Vidovdana i običaje vezane za ovaj praznik. Među Slovenima se vjerovalo da je Vid svevideće božanstvo, pa se Vidovdan smatra praznikom koji „otvara oči“.

Ansambl pod dirigentskom palicom Zdravla Ćosića izvodio je starogradske i izvorne pjesme, a u dva navrata na sceni im se pridružila Borka Tadić kao solista.

Lijepo veče, koje nije omela ni kratkotrajna kiša koja je malo pomjerila početak programa, okupila je brojne ljubitelje dobre muzike, književnosti i druženja, koji su do sitnih sati uživali u prijatnoj atmosferi.

?

?

?

?