Kako je najavljeno, u subotu, 14. novembra 2015. u Domu omladine u Zvorniku predstavljeni su VIII Horizonti, kulturni program slijepih i slabovidih lica u organizaciji JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske. Manifestaciju su pored Pozorišta mladih Dis, podržali JU Dom omladine Zvornik i Opštinska organizacijom slijepih Zvornik.
Borka Tadić ostavila je jak utisak na zvorničku publiku izvođenjem  svoje monodrame „U znaku bijelog štapa“, poslije čega je uslijedio razgovor o Borkinoj novoj zbirci priča „Zbilje i tajanstva“. O knjizi, koja je prvo štampano izdanje Specijalne biblioteke, govorila je autorka i direktor Biblioteke Želimir Radinović.
U foajeu Doma omladine otvorena je izložba Saše Đukića, koji se zahvalio prisutnima na podršci.

Zajednički projekat JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS i Pozorišta mladih Dis „Horizonti“  zamišljen je kao „putujući kulturni festival“ koji će obići 15 mjesta u Republici Srpskoj gdje će se, u saradnji sa lokalnim kulturnim ustanovama i lokalnim udruženjima slijepih i slabovidih, prezentovati dostignuća u oblasti kulturnog stvaralaštva slijepih i slabovidih osoba te programi namjenski napravljeni za ovu populaciju.