Како је најављено, у суботу, 14. новембра 2015. у Дому омладине у Зворнику представљени су VIII Хоризонти, културни програм слијепих и слабовидих лица у организацији ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске. Манифестацију су поред Позоришта младих Дис, подржали ЈУ Дом омладине Зворник и Општинска организацијом слијепих Зворник.
Борка Тадић оставила је јак утисак на зворничку публику извођењем  своје монодраме „У знаку бијелог штапа“, послије чега је услиједио разговор о Боркиној новој збирци прича „Збиље и тајанства“. О књизи, која је прво штампано издање Специјалне библиотеке, говорила је ауторка и директор Библиотеке Желимир Радиновић.
У фоајеу Дома омладине отворена је изложба Саше Ђукића, који се захвалио присутнима на подршци.

Заједнички пројекат ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС и Позоришта младих Дис „Хоризонти“  замишљен је као „путујући културни фестивал“ који ће обићи 15 мјеста у Републици Српској гдје ће се, у сарадњи са локалним културним установама и локалним удружењима слијепих и слабовидих, презентовати достигнућа у области културног стваралаштва слијепих и слабовидих особа те програми намјенски направљени за ову популацију.