Četrnaeste po redu, prnjavorske večeri poezije obradovale su i ove godine književne stvaraoce i ljubitelje stihova bogatim programom, koji je upriličen 19. septembra u Kulturnom centru.

Kao i svake godine, ovi pjesnički susreti organizovani su od strane Opštinske organizacije slijepih Prnjavor i Srpskog književnog kluba „Talasi“.

Dobra atmosfera i raznolik sadržaj upotpunjen je nastupima devet pjesnika, ali i učešćem predstavnika Srpskog književnog kluba „Vihor“ iz Dervente, Gradske organizacija slijepih Banjaluka, Udruženja srpskih književnika iz Švajcarske i JU Specijalne bibliloteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske.

Jednako zadovoljstvo izrazili su predsjednik Opštinske organizacije slijepih Goran Vasić i predsjednik „Talasa“ Goran Vuković, ne samo zbog kontinuiteta ovako jedne lijepe manifestacije već i zbog značaja koji ima za slijepe i slabovide stvaraoce koji se i na ovaj način uključuju u kulturni život Srpske.

Prisutnima se obratio i direktor Specijalne biblioteke Želimir Radinović, koji je čestitao organizatorima na još jednoj lijepoj večeri u kojoj se govorilo univerzalnim jezikom poezije, koja kao dio umjetnosti i kulture spaja i ne poznaje granice.