И ове године студенти Педагошког факултета при Независном универзитету Бањалука, студијске групе Специјална едукација и социјална рехабилитација, организовали су 25. децембра 2018. радионицу израде рељефних новогодишљих честитки у малој сали ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС.

Рељефне честитке, маштовито израђене од различитих тактилних материјала, инспирисане писмом на врпци и quipos-ом (чворићи на канапу), намијењене су слијепим и слабовидим корисницима и пријатељима Библиотеке. На радионици су учествовала и дјеца са Дауоновим синдромом.

Ово је друга година успјешне сарадње наше установе и Независног универзитета Бањалука, захваљујући професорици др Тањи Чолић, иницијатору и организатору ових, сада већ можемо рећи традиционалних студијскихи и радних посјета. Ова сарадња  од великог је значаја и користи како за нашу установу тако и за будуће младе стручњаке.

Као и прошле године, студенти су поклонили пакетиће најмлађум корисницима Библиотеке. Пакетићи су прикупљени у оквиру акције на Независном универзитету у коју су се укључили студенти и наставници Независног универзитета током децембра.

У име колектива и корисника Специјалне библиотеке, захваљујемо се студентима, будућум дефектолозима, и професорици Чолић.