I ove godine studenti Pedagoškog fakulteta pri Nezavisnom univerzitetu Banjaluka, studijske grupe Specijalna edukacija i socijalna rehabilitacija, organizovali su 25. decembra 2018. radionicu izrade reljefnih novogodišljih čestitki u maloj sali JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS.

Reljefne čestitke, maštovito izrađene od različitih taktilnih materijala, inspirisane pismom na vrpci i quipos-om (čvorići na kanapu), namijenjene su slijepim i slabovidim korisnicima i prijateljima Biblioteke. Na radionici su učestvovala i djeca sa Dauonovim sindromom.

Ovo je druga godina uspješne saradnje naše ustanove i Nezavisnog univerziteta Banjaluka, zahvaljujući profesorici dr Tanji Čolić, inicijatoru i organizatoru ovih, sada već možemo reći tradicionalnih studijskihi i radnih posjeta. Ova saradnja  od velikog je značaja i koristi kako za našu ustanovu tako i za buduće mlade stručnjake.

Kao i prošle godine, studenti su poklonili paketiće najmlađum korisnicima Biblioteke. Paketići su prikupljeni u okviru akcije na Nezavisnom univerzitetu u koju su se uključili studenti i nastavnici Nezavisnog univerziteta tokom decembra.

U ime kolektiva i korisnika Specijalne biblioteke, zahvaljujemo se studentima, budućum defektolozima, i profesorici Čolić.