У духу развијања добрих односа са другим установама, прије свега из области културе, Јавна установа Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске започиње сарадњу са Радијом Босне и Херцеговине. До сарадње је дошло на иницијативу наше установе, а обострани интерес одмах је препознао и Радио БиХ. Послије серије контаката, током протеклог мјесеца директор Библиотеке Желимир Радиновић посјетио је зграду БХ радија у Сарајеву, гдје је разговарао са директором Миланом Тривићем о смјеру будуће сарадње. С обзиром на то да Радио БиХ посједује значајну колекцију радио драма и романа,  исте су спремни уступити Специјалној библиотеци. Такође причало се о могућности снимање нових дјела у копродукцији будући да и једна и друга установа располажу потребним техничким капацитетима.
Први практичан корак у правцу сарадње био је позив БХРТ-а за гостовање директора Специјалне библиотеке Желимира Радиновића поводом обиљежавања 70 година побједе над фашизмом и премијерног емитовања радио-драме Волфганга Борхерта „Вани испред врата“ у режији Миралема Овчине, рађене у копродукцији БХРТ-а и Гете института. Догађај је уприличен 28.04.2015. у згради РТВ дома у Сарајеву у присуству бројних медија. Уговор о међусобној сарадњи том приликом потписали су директорица Гете института Шарлот Хермелинк и генерални директор БХРТ-а Мухамед Бакаревић.
Драма с антиратном поруком „Вани испред врата“ биће емитована у програму БХР1 у четири наставка, од 05. до 07. маја у 20.03 часова. Послије тога биће доступна корисницима једине двије библиотеке у БиХ за слијепа лица, у Бањалуци и Сарајеву.  Мухамед Бакаревић истакао да је ово почетак сарадње с библиотекама за слијепа и слабовидна лица у Републици Српској и Федерацији. Потписивању уговора присуствовао је и директор Библиотеке за слијепа и слабовидна лица у Сарајеву Сакиб Плех, и ово је била једна од ријетких прилика да се наше двије установе равноправно представе, с обзиром да обављају важну информативну, културну и образовну улогу, свака у свом ентитету, за лица са оштећењем вида у БиХ.

Директор Желимир Радиновић подсјетио је да су слијепе особе интегрални дио друштва. Они немају могућност пратити црни тисак, те је утолико је већа обавеза да им се у што већем броју обезбједе квалитетни наслови и на тај начин утиче на побољшање квалитета њихових живота.
Интерес за нашу установу показала је директорица Гете института Шарлот Хермелинк која се са занимањем информисала о многобројним и разноврсним активностима Специјалне библиотеке у претходном периоду. Извјесна је сарадња и са овом установом у циљу ширења њемачке кутуре међу слијепом и слабовидом популацијом, а госпођа Хермелинк најавила је посјету Специјалној библиотеци приликом прве посјете Бањалуци, у јулу.
Директор Желимир Радиновић успио је да на достојан начин промовише нашу установу, што ће уродити новим сарадњама на корист наших читалаца.