Povodom tradicionalne proslave Vidovdana, praznika slijepih, JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske organizuje koncert i druženje za prijatelje i saradnike.
U ponedjeljak, 27. juna 2016. godine s početkom u 20 časova na otvorenom prostoru pored zgrade Specijalne biblioteke u ulici Frane Supila 31 F goste će zabavljati Jazz Poesy Cabaret i Combine orkestar, u pratnji internacionalnih gostiju.
Ovo je takođe i  jedna u nizu manifestacija povodom jubileja 10 godina postojanja Specijalne biblioteke, a tradicionalno se oslanja na prošlogodišnji koncert i druženje na istom mjestu. Ideja je da slijepa i slabovida lica i lica bez invaliditeta svojim primjerom pokažu značaj inkluzije, saradnje i druženja.
S obzirom na to da je nedavno nabavljen govorni pikado aparat za rekreaciju slijepih lica, prvi takve vrste u Republici Srpskoj,  biće prilike da se on isproba na svojevrsnom mini turniru.
Ovaj kulturno-zabavno-sportski događaj će kao i prošle godine podržati Jelen pivo, a prijatelj manifestacije je udruženje „Dobri medo“.
Dođite u Specijalnu biblioteku!