Поводом традиционалне прославе Видовдана, празника слијепих, ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске организује концерт и дружење за пријатеље и сараднике.
У понедјељак, 27. јуна 2016. године с почетком у 20 часова на отвореном простору поред зграде Специјалне библиотеке у улици Фране Супила 31 Ф госте ће забављати Jazz Poesy Cabaret и Combine оркестар, у пратњи интернационалних гостију.
Ово је такође и  једна у низу манифестација поводом јубилеја 10 година постојања Специјалне библиотеке, а традиционално се ослања на прошлогодишњи концерт и дружење на истом мјесту. Идеја је да слијепа и слабовида лица и лица без инвалидитета својим примјером покажу значај инклузије, сарадње и дружења.
С обзиром на то да је недавно набављен говорни пикадо апарат за рекреацију слијепих лица, први такве врсте у Републици Српској,  биће прилике да се он испроба на својеврсном мини турниру.
Овај културно-забавно-спортски догађај ће као и прошле године подржати Јелен пиво, а пријатељ манифестације је удружење „Добри медо“.
Дођите у Специјалну библиотеку!